By 5 april 2015 Read More →

Brainfood voor kinderen

De hersenen van je kind zijn volop in de groei. Tijd om daar eens wat extra aandacht aan te besteden. Want wist je bijvoorbeeld dat je kind voor een goede ontwikkeling van de hersenen bepaalde voedingsstoffen nodig heeft? Dat het zonder water veel minder alert is? En dat eiwitten de leerprestaties bevorderen? Wij doken in de materie van brain food en eten ons inmiddels iedere dag een beetje slimmer 😉

brainfood voor kinderen moodkids

Natuurlijk delen we de beste brain foods graag met je, hieronder onze tips:

10 x brainfood voor kinderen

#1 Brainfood Avocado – Avocado’s zijn goed voor de concentratie. Eenmaal aangesneden verkleuren ze snel, dus misschien minder geschikt voor in de lunchtrommel. Gelukkig kun je er ook de dag mee beginnen, we hebben een aantal (groene) smoothies voor kinderen voor je op een rijtje gezet.

#2 Brainfood Ei – Eieren zijn rijk aan choline en dat heeft je kind nodig voor een goede hersenontwikkeling. Stop dus gerust wat vaker een omeletje (met groenten) in de lunchtrommel van je kind. Of gebruik eens een egg mold voor een eitje.

#3 Brainfood Havermout – Havermout is goed voor jou en je kind. Het wordt zelfs een superfood genoemd! Dat komt omdat het veel B-vitamines bevat, magnesium en boordevol vezels zit. Je kunt er pap van maken, door brood heen doen, soep romiger mee maken of je bakt er deze lekkere havermoutkoekjes van.

#4 Brainfood Chocolade – Pure chocolade (85%) is heel gezond! Het stimuleert de bloedtoevoer naar je hersenen. Voordeel: een beter geheugen en concentratie. Voeg dus gerust een paar kleine stukjes toe aan de lunchtrommel voor je kind. Een gezonde en slimme traktatie!

#5 Brainfood Blauwe Bessen – Blauwe bessen zijn kleine antioxidanten bommetjes. Daarnaast zijn ze vezelrijk en zitten ze vol vitaminen E. Blauwe bessen zijn zoet dus de meeste kinderen vinden ze erg lekker. Geef een handje bessen mee als 10-uurtje of stop er wat als snack in de lunchtrommel.

#6 Brainfood Noten – Noten zijn een goede bron voor vitaminen, mineralen, eiwitten en gezonde vetten. Een handje walnoten in de lunchtrommel is voldoende voor een gezonde snack en opkikker. Je kunt zelfs een notenbar maken en hiermee gezond snoepen stimuleren.

#7 Brainfood Pindakaas – In pinda’s zitten gezonde onverzadigde vetten en die zijn weer goed voor je hart. Maak in 5 minuten zelf pindakaas en smeer het dus met een gerust hart op de boterham van je kind. Iets meer tijd? Maak er een berenboterham van.

#8 Brainfood Banaan – Een banaan geeft je kind snel nieuwe energie. Hoe rijper de banaan, hoe hoger het suikergehalte en hoe sneller je kind er nieuwe energie door krijgt. Prima tussendoortje voor een snelle energieboost.

#9 Brainfood Water – 1 tot 1,5 liter water zorg er voor dat je kind alerter blijft. Geef je kind dus maar lekker water mee voor bij het 10-uurtje en het overblijven. Voorkom je wellicht ook dat ze te weinig water drinken op een dag.

#10 Brainfood Yoghurt – Volle Griekse yoghurt bevat veel proteïne welke de hersencellen van je kind helpen bij het zenden en ontvangen van informatie. Lekker als ontbijt met wat zelfgemaakte cruesli.

Variatie is en blijft in onze ogen het toverwoord als het om gezond eten gaat. In principe kun je alles eten, alleen niet alles tegelijk. Deze 10 brainfoods voor kinderen kunnen bijdragen aan een goede ontwikkeling van de hersenen. Natuurlijk zijn ook alle (andere) soorten groente en fruit altijd gezond, dus varieer er lekker op los!

TIP: Realiseer je dat het zeker 10 keer proeven kost voordat je kind gewend is aan een nieuwe smaak. Niet opgeven! Deze 10 uitgangspunten helpen ons om onze kinderen nieuwe groente te leren eten.

 

beeldcredits: canstockphoto

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>