Een noten- & zadenbar maken #hello2015

Als het gaat om het aanpassen van je eetpatroon of het eetpatroon van je gezin is de voorbereiding best wel belangrijk. Of eigenlijk, alles valt of staat met een goede voorbereiding. Een super handige tip is het maken van een noten- & zadenbar in je keuken. Super Easy Peasy en de kids vinden het vaak geweldig.

een notenbar maken

Zelf een noten en zaden bar maken doe je zo :

Het is heel simpel, je koopt een paar leuke en mooie (weck)potten die je vult met allerlei noten, zaden, gedroogd fruit en als je wilt superfoods. Bijvoorbeeld; walnoten, amandelen, hazelnoten, pecannoten, pistachenoten. Zonnebloem- & pompoenpitten, sesamzaadjes, lijnzaad. Gedroogde abrikozen, dadels, rozijnen. Gojibessen, chiazaad, kokosschaafsel en cacaonibs. Zet de potten op een droge, koele plek en klaar is je noten- & zadenbar. Oh en kies wel rauwe en ongezouten noten!

Super makkelijk, lekker én voedzaam om regelmatig toe te voegen aan van allerlei eetmomenten en gerechten. Als topping over de salade of soep bijvoorbeeld. Of laat je kinderen een klein bakje vullen naar keuze als hartig tussendoortje. Ook leuk; laat je kinderen in de ochtend zelf hun bakje yoghurt, kwark of melk vullen met een noten-, zaden- & fruitmix naar keuze. Niet alleen lekker & voedzaam maar ook nog eens educatief. Het leert je kinderen zelf kiezen en smaken combineren!

Ps. Niet geschikt voor de allerkleinsten ivm mogelijke allergische reacties en/of verstikkingsgevaar.

 

 claire en vera Claire van den Heuvel & Vera van Harenbluebelle.nl is hét platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Bekend van FAMME.nl, de SPINACH app en auteurs van het must-have kookboek voor ouders van de allerkleinsten: EASY PEASY.meer info: www.bluebelle.nl | www.easypeasykids.nl

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15, Algemeen, Food

Auteur:

#Hello15 staat voor Hello New Year, Hello New Life ! Diverse gastredacteuren gaan tips & trucs met ons delen om gezonder, bewuster en fijner te leven. Dit kun je verwachten: * Dagelijks een workout, oefeningen om je lichaam gezond te maken * Gezonde recepten voor het hele gezin * Mindfulness oefeningen voor jou en je kind * Gezonde lunchtrommels en 10-uurtjes voor mee naar school * #hello15