By 6 februari 2014 Read More →

Easy Peasy Kookboek – Een gezonde basis voor de allerkleinsten

Easy Peasy is een kookboek voor ouders van de allerkleinsten (0-4).  Sterker nog voor iedere (aanstaande) vader of moeder die zijn kind een gezonde basis wil geven is dit een must-read kookboek. Een must-read kookboek, omdat het – naast recepten voor mama & baby, dreumes en peuter – ook een uitgebreide handleiding voor ouders is op het gebied van eetgedrag.

easy peasy kookboek

Gezond eten is meer dan alleen gezond koken – 7 Easy Peasy Food Rules

Schrijfsters Vera van Haren & Claire van den Heuvel, beiden moeder, zijn met hun bedrijf Bluebelle dagelijks bezig met gezond(er) eten. In 7 Easy Peasy Food Rules geven ze in dit kookboek hun visie en denkwijze over eten en drinken. Een foodfilosofie die in het hele boek is terug te lezen, te voelen en te zien en die de basis vormt voor alle recepten.

regels eetgedrag kinderenkopie

7 Easy Peasy Food Rules voor houvast bij eetgedrag

  1. Gun je kind die goede start: Jij legt de basis!
  2. Niet vullen maar voeden
  3. Kies voor vers, onbewerkt en suikervrij
  4. Green up!
  5. Je hoeft niet perfect te zijn, wel goed voorbereid
  6. Maak van eten een rustig ritueel: aan tafel!
  7. Voorkom emo-eten

7 food regels waar ik me – over het algemeen genomen – uitstekend in kan vinden.

Easy Peasy geeft je naast gezonde recepten voor mama & baby, dreumes en peuter, ook praktische tips wat voor stuff je standaard in de voorraadkast, vriezer, keuken en in je boodschappenkar moet stoppen. Erg handig als je – net als ik – nog niet zo heel vaak quinoa, havermout, gierst, couscous, linzen, spelt of boekweit op het menu staan.

Superfoods voor baby’s

Gelukkig hoeven we van de bevlogen ervaringsdeskundige Claire en Vera niet allemaal meteen aan de superfoods voor baby’s. De Easy Peasy-Missie is al geslaagd als iedereen die het boek leest dagelijks één ding anders, bewuster, gezonder of beter doen. En dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Eet bewust en gevarieerd, kies voor het gezondste alternatief,  koop de bio-variant, bij tranen geen koekje maar een kus, vervang de Fristi door een zelfgemaakte fruitshake en last but not least kijk en luister naar je kind!

Zo moeilijk is het dus niet, alles is een keuze. He fijn.

Easy Peasy Kookboek bestellen

Ervaar jij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon voor je kind in een druk leven ook als een uitdaging? En wil jij je hand niet meer omdraaien voor een gezonde maaltijd voor je kleintje(s)? Dan is het Easy Peasy Kookboek een aanrader.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.