By 5 oktober 2011 Read More →

Super snelle havermout koekjes bak je zo

Havermout is goed voor je. Het wordt zelfs een superfood genoemd! Dat komt omdat het veel B-vitamines bevat, magnesium en boordevol vezels zit. Je kunt er pap van maken, door brood heen doen, of je bakt er lekkere koekjes van.

havermout koekjes recept

Havermout koekjes maken doe je zo

Je hoeft niets af te wegen bij dit recept, neem gewoon een kopje van ongeveer 200 ml.

Je hebt nodig: 
  • 1 ½ kop droge havermout
  • 1 ¼ kop bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram zachte boter of margarine
  • ½ kop bruine suiker
  • ¼ kop honing
  • 1 losgeklopt ei
  • ½ kop rozijnen
Zo ga je te werk: 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een schaal de havermout, de suiker, de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg het ei, de honing, de boter en de rozijnen toe en kneed het geheel tot een stevig deeg. Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikke lap. Steek koekjes uit het deeg met uitsteekvormpjes of een glas. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een kwartiertje gaar. Laat de koekjes goed afkoelen als ze uit de oven komen en bewaar ze in een afgesloten trommel. Ze blijven ongeveer 3 dagen lekker.
 
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>