Gezond 10-uurtje

Gezond eten is belangrijk. We zijn als ouders verantwoordelijk voor de basis van het eetgedrag van onze kinderen. Dat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan, weten de meeste ouders wel, zeker als je thuis een moeilijke eter hebt.

Als je een kind hebt dat naar de basisschool gaat, is er op school ieder dag een eetmoment in de ochtend, het 10-uurtje. Als je dat eetmoment weet in te vullen met een gezonde snack leg je al een hele mooie basis voor een gezond eetpatroon van de rest van de dag.

gezond 10 uurtje snack today moodkids

Makkelijk kiezen voor een gezond 10-uurtje

Dat het kiezen voor een gezond 10-uurtje je steeds gemakkelijker wordt gemaakt, bewijst Albert Heijn. Naast de alom bekende grote meeneem groente emmers komt deze supermarkt met de verrassend leuke kleine Snack Today emmertjes. Tot het randje gevuld met groente of fruit zitten de kleine emmertjes boordevol vitamines. Prima en handige keuze! En zoals we je bij de dutchbento ook al uitlegden, wil het oog ook wat. De meeste kinderen zijn daar gevoelig voor. Ziet het er leuk en lekker uit? Dan eten kinderen het eerder op. Zo simpel is het, probeer het eens.

Voorbeelden van gezonde 10-uurtjes

Naast een 10-uurtje krijgt mijn dochter een drinkfles water mee naar school en als ze moet overblijven een gezonde overblijftrommel. Het 10-uurtje bestaat meestal uit fruit of groente. Ook op dinsdag en donderdag wanneer het op haar school ‘koekdag’ is.

10 uurtje babybel

Dit gaat bij ons door voor een gezond 10-uurtje:

  • Vers fruit (maar bv. ook gedroogde abrikozen)
  • Groente
  • Noten (is mijn dochter nog niet zo dol op, maar ik blijf het proberen)
  • Snack Today
  • Rijstwafel
  • Groene Smoothies voor kinderen
  • Pure chocolade (85%) als traktatie en aanvulling op iets anders

TIP: Een gezellig bakje of mooi blikje, evt. wat prikkels doen wonderen, vergeet niet het oog wil ook wat!

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.