By 9 juni 2014 Read More →

Zo gebruik je een ei vormpje ( Japanse Egg Mold )

Een aantal jaren terug won ik via een winactie van een Nederlandse bentosite – die jammer genoeg niet meer bestaat – een setje ei vormpjes. Ze heetten egg molds en kwamen helemaal uit Japan. Ik was de koning te rijk. Deze gebeurtenis bleek achteraf gezien het begin van mijn interesse in en liefde voor bento. Waar een ei al niet goed voor is 😉

Nog steeds gebruik ik de ei vormpjes en maak ik regelmatig uit een ei een vis, auto, beer of konijn. Mijn kinderen zijn dol op deze vrolijke eitjes. Heel vernieuwend zijn ze echter niet meer. Maar ondanks dat de ei vormpjes inmiddels ook bij de Action en Blokker in de schappen liggen, zijn de egg molds nog redelijk onbekend. Ik krijg zelfs regelmatig de vraag hoe ik toch die leuke eitjes maak!

Daarom voor iedereen die nog niet bekend is met het gebruik van egg molds een stap voor stap uitleg (met foto’s!).

Zo gebruik je een ei vormpje ( Japanse egg mold )

ei vormpje japanse egg mold stap voor stap uitleg

Je hebt nodig:

 • Ei vormpje
 • Ei maat L
 • Eierprikker
 • Water
 • Pan
 • Pollepel

Zo ga je te werk:

 • Prik een klein gaatje in de onderkant van het ei
 • Leg het ei in de pan, breng het water aan de kook, houd het water in beweging zodat het eigeel in het midden van het ei blijft zitten, wanneer het water kookt blijft het ei vanzelf in beweging en kun je stoppen met draaien. Kook het ei in ca. 8 minuten hard. Laat het ei schrikken en pel het voorzichtig af. Maak het eivormpje open en bevochtig het met wat water – je eitje komt er dan straks gemakkelijker uit.
 • Leg het ei voorzichtig in de vorm en sluit de vorm met beleid – soms is het ei iets te groot en past het niet helemaal, dat is niet erg, te veel aan eiwit kun je later wegsnijden!
 • Leg het gesloten vormpje in de koelkast om het ei volledig af te laten koelen.
 • Open het vormpje en snijd evt. overschot aan eiwit weg.
 • Haal het ei uit de vorm.
 • (Versier desgewenst met groente)
 • Klaar is je eitje!

eggmold ei vormpje maken

TIP: je schijn de eivormpjes ook als stempel / uitsteker te kunnen gebruiken.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.