By 15 mei 2014 Read More →

Berenbroodjes met hazelnootpasta of pindakaas

Of je nu volledig vegetarisch bent, je recent pas hebt laten overtuigen door de 10 voordelen van vegetarisch eten of nog wel af en toe vlees eet, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Dit recept uit Veggie Kidz vindt ieder kind lekker, daar zijn wij wel van overtuigd!

veggie kidz berenbroodjes

Berenbroodjes met hazelnootpasta of pindakaas

Mijn kinderen zijn, net als bijna alle andere kinderen, gek op zoete dingen op hun boterhammen. Maar heb je wel eens een etiket van een pot Nutella bekeken? Hoofdingrediënt nummer 1: suiker. Slechts 13% van een pot hazelnootpasta bestaat uit hazelnoten. En aan een pot pindakaas worden ook vaak veel onnodige en ongezonde ingrediënten toegevoegd. Dus ben ik zelf met de keukenmachine aan de slag gegaan. Wat een verschil! Met deze berenbroodjes proef je echte hazelnoten en echte pinda’s. Ook leuk om samen met je kinderen te maken.

voor een klein potje pasta of pindakaas (5 min)

Ingrediënten

Hazelnootpasta

  • 75 gr hazelnoten
  • 3 el kokosolie of zonnebloemolie
  • 30 g pure chocola (min.70% cacao) au bain-marie gesmolten
  • 1⁄2 el rijststroop of honing
  • snufje zeezout

Pindakaas

  • 150 g pinda’s (ongezouten)
  • snufje zeezout

Zo ga je te werk voor zelfgemaakte Hazelnootpasta

Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en laat draaien tot er een gladde, smeuïge pasta ontstaat.

Zo ga je te werk voor zelfgemaakte Pindakaas

Doe de pinda’s samen met het zeezout in een keukenmachine en laat zo’n 5 min. draaien. Eerst wordt het een soort poeder, dan een bal en uiteindelijk ontstaat er een zachte pindakaasachtige substantie. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren door bijvoorbeeld ook een deel amandelen, walnoten of cashewnoten toe te voegen.

Tip: Bewaar de spreads in schone en van tevoren uitgekookte potjes. Omdat beide spreads vetten bevatten zijn ze, mits afgesloten en gekoeld, goed een week houdbaar. De gezondste vetten zijn de minst bewerkte vetten, iets wat bij olie bijvoorbeeld wel het geval is. Daarom is het verstandig te zorgen dat je kind zijn vetten voornamelijk binnenkrijgt door noten te eten en niet alleen door het gebruik van de (in meer of mindere mate geraffineerde) olie.

vegetarisch kinderkookboek

Veggie Kidz

Veggie Kidz is hét vrolijke vegetarische kookboek met recepten waarin zo veel mogelijk verse en pure ingrediënten gebruikt worden. Het is met name gericht op ouders die graag verantwoord voor hun kinderen willen koken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij.

Op de website www.veggiekidz.nl vind je nog veel meer vegetarische recepten voor kinderen!

Meer info en online bestellen: Veggie Kidz Kosmos Uitgevers

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Kookboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.