By 14 mei 2014 Read More →

10 voordelen van Vegetarisch eten

Kun je je kinderen 100% vegetarisch opvoeden? Jazeker! Wist je dat een plantaardig eetpatroon te boek staat als dé gezondste eetstijl? En dat het meer voedingsstoffen bevat dan welke andere eetstijl dan ook? Dat komt waarschijnlijk omdat mensen, wanneer ze vlees en vis weglaten, meer peulvruchten, noten en verse groenten gaan eten. Daardoor krijgen ze meer vezels, vitaminen (zoals vitamine A, E en B) en mineralen (zoals calcium, magnesium en kalium) binnen. Veggie Kidz heeft 10 voordelen vegetarisch eten voor je op een rijtje gezet.

vega koken kids voordelen

 10 voordelen van vegetarisch eten :

  1. Groenten, fruit, volkoren granen, bonen en noten zijn ideaal voedsel voor kinderen. Een uitgebalanceerd vegetarisch eetpatroon is hier rijk aan.
  2. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die voldoende fruit en groenten eten uit- groeien tot volwassenen die voldoende fruit en groenten eten. De voordelen hiervan lees je hieronder.
  3. Mensen die uitgebalanceerd plantaardig (vegetarisch) eten, leven over het al- gemeen langer dan vleeseters.
  4. Mensen die uitgebalanceerd vegetarisch eten, hebben minder vaak last van hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte.
  5. Uit onderzoek blijkt dat een uit- gebalanceerd plantaardig (vegetarisch) dieet de ontwikkeling van chronische ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker (tot 50 procent minder kans!) minimaliseert of zelfs elimineert.
  6. Mensen die meer fruit en groenten eten zijn gelukkiger en scoren hoger wat betreft psychisch welzijn. (Onderzoek gepubliceerd in het Britse Journal of Health Psychology)
  7. Mensen die uitgebalanceerde vegetarische voeding eten hebben een gezonder lichaamsgewicht.
  8. Mensen die vegetarisch eten krijgen minder antibiotica, medicijnresten en stresshormonen binnen. Gangbaar supermarktvlees bevat deze standaard. Ze hebben zonder uitzondering een negatief effect op de gezondheid.
  9. Je wordt creatiever in de keuken.
  10. Je draagt niet bij aan het leed waarmee het houden en slachten van dieren nog te vaak gepaard gaat.

NB. Deze 10 voordelen van vegetarisch eten gelden wanneer je vegetarische eetpatroon bestaat uit pure, natuurlijke en ongeraffineerde producten bestaat.

Veggie Kidz

* Deze 10 voordelen van Vegetarisch eten zijn afkomstig uit Veggie Kidz *

Veggie Kidz is hét vrolijke vegetarische kookboek met recepten waarin zo veel mogelijk verse en pure ingrediënten gebruikt worden. Het is met name gericht op ouders die graag verantwoord voor hun kinderen willen koken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij.

Op de website www.veggiekidz.nl vind je nog veel meer vegetarische recepten voor kinderen!

Meer info en online bestellen: Veggie Kidz Kosmos Uitgevers

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.