By 19 september 2012 Read More →

Zelf pindakaas maken

Vroeger – ja ik ben dus al zo oud dat ik ‘vroeger’ mag zeggen – was bij ons thuis een theelepeltje pindakaas een heerlijke traktatie. Zelf gehengeld uit de pindakaas pot natuurlijk. Mmm…  Soms had je pech, dan was de pot leeg en moest je wachten op verse zelfgemaakte pindakaas. Eigelijk had je dan geluk, want er is bijna niets zo lekker als homemade pindakaas. Afgelopen week dacht ik daar dus aan en trakteerde mijn dochters op een lepeltje zelfgemaakte pindakaas.

zelf pindakaas maken

Zo maak je zelf pindakaas:

Gooi de inhoud van een zak (ongezoute) pinda’s (of andere noten) in de blender en mix in ongeveer 4 minuten tot pindakaas. 

Niet uitzetten, niet stoppen, niets toevoegen, gewoon laten draaien het wordt vanzelf pindakaas, echt!

TIP: De zelfgemaakte pindakaas blijft in een gesteriliseerde pot bewaard in de koelkast een aantal weken lekker.

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.

Simple Share Buttons