By 10 december 2018 Read More →

13x Hapjes voor het kerstdiner op school

Het kerstdiner op school komt er weer aan. En wat neemt je kind dan mee? We hebben heel veel verschillende hapjes met recept of uitleg op een rij gezet. #kerst #school #kinderen

Het kerstdiner op school komt er weer aan. Ik vond het -toen ik juf was- altijd een groot feest. De jongens strak in de gel, de meiden meestal zeeën van glitters in hun haar, (nep)kaarsjes op tafel, kerstliedjes draaien. Ondanks de drukke tijd heerste er altijd een serene rust.

En dan al die lekkere hapjes. Ik vond het altijd erg leuk dat ouders en/of kinderen er een feestje van maakten. Job vindt het kerstdiner op school ongeveer één van de leukste activiteiten van het schooljaar. En kan serieus erg lang nadenken over wat hij mee wil nemen. Want mijn zoon houdt wel van uitpakken. Inmiddels hebben we al heel wat leuke dingen gemaakt op MoodKids. Ik heb ze voor je op een rij gezet.

Dit artikel bewaren? Klik hier dan hier en bewaar het op je eigen Pinterest pagina.

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

# Snelle kwarktaart in een glaasje (met 5 tips voor caketoppers)

Heel makkelijk en handig (want geen geknoei) is kwarktaart in een (plastic) glaasje.  We hebben ook 5 leuke DIY caketopper ideeën en een gratis printable. Je bekijkt ze hier alle 5.

# Kerst cupcakes met leuke kerstbomen (op 3 verschillende manieren)

Voor de kerst cupcakes heb ik als symbool gekozen voor de kerstboom, die hoort er toch echt wel bij met Kerst. Ik laat je 3 verschillende kerstbomen zien, die je kunt gebruiken op de cupcakes. Van heel makkelijk tot iets ingewikkelder. Voor ieder wat wils. Of maak juist een heel bos met verschillende soorten kerstbomen.

# Rendier of kerstboom brownies maak je zo

Brownies zijn altijd een goed idee. Als lekkernij voor het kerstdiner op school of thuis maak je deze leuke rendier brownies en kerstboom brownies.

Een lekker recept met chocolade is altijd een goed idee. Als lekkernij voor het kerstdiner op school of thuis maak je deze leuke rendier brownies en kerstboom brownies.

# Pizza kerstkrans van tortilla’s

Een pizza kerstkrans maak je heel eenvoudig van een tortilla. We hebben 3 leuke varianten op een rij gezet.

Ben je nog op zoek naar iets leuks voor het kerstdiner op school? wat dacht je van deze leuke pizza kerstkrans. Je maakt ze eenvoudig met tortilla's. Jummie!

#Supersnelle, hartige kerstkransjes

Ben jij ook te laat voor het inschrijven voor het kerstdiner op school? En heb je niet zoveel tijd? Deze supersnelle hartige kerstkransjes zouden wat mij betreft zo meegenomen kunnen worden.

#3 leuke hapjes voor kerst thuis of op school

Jasmijn bedacht 3 leuke hartige hapjes voor kerst voor het kerstdiner op school of gewoon thuis. Niet ingewikkeld te maken en erg lekker!

# Kerstkoekjes bakken met Nutella

Toen Job nog een Jobje was -en deze moeder graag zijn haar wat langer wilde ;)- bakten we kerstkoekjes voor het kerstdiner op school. Dubbele koekjes met Nutella. I say yummie!

# Taart op een stokje

Ze zijn ideaal! Deze mini appel-cranberry taart op een stokjes. Ze zijn namelijk multi inzetbaar voor de aankomende feestdagen. Je kunt ze meenemen als traktatie, ze staan leuk op een feestelijk buffet bij het kerstdiner op school en doen het goed bij een toetje.

# Regenboogschuimpjes

Deze super lekkere regenboog schuimpjes kunnen met lintjes in de boom worden gehangen. Eet ze gewoon tussendoor, neem ze mee voor het kerstdiner op school of verwerk ze in een kerstdessert.

recept regenboog schuimpjes

# Kerstboom van druiven op een stokje

Natuurlijk heeft iedereen het reuze druk in december, wij ook. Gelukkig heb je voor deze gezonde kerstboom op een stokje niet veel tijd nodig. Je kunt ze maken voor je eigen kind , als traktatie voor de hele klas of voor het kerstdiner op school.

fruitige kerstboom om een stokje

# Kerstboom op een stokje met knakworstjes

Knakworst is iets wat de meeste kinderen lekker vinden. En van knakworstjes op een stokje maak je in no-time een kerstboom op een stokje.

# Kerst cakepops op 4 manieren

Cakejes die je op een lollystokje zet worden ook wel cakepops genoemd en kun je op allerlei manieren versieren. Met Kerst in de aantocht konden kerst cakepops natuurlijk niet achterblijven.

# Kerstkoekjes bakken voor in de kerstboom

Maarten deelt met ons het recept voor deze kerstkoekjes in de boom. Leuk voor in de boom, maar ook leuk om in een zakje te geven! Of voor het kerstdiner op school.

Kerst in je lunchtrommel

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.