By 17 december 2016 Read More →

Gezellig kerstkoekjes bakken samen met je kind

We ontvingen tot grote vreugde van Job hele leuke foodpost. Een doos met daarin koekjesstempels en een hele grote pot Nutella. Het doel: lekkere kerstkoekjes bakken. Nutella heeft namelijk een leuke actie. In de deksel van de kerstpotten Nutella zit een koekjesstempel verstopt. Er zijn vier verschillende varianten. 

Op een woensdagmiddag gingen Job en zijn vriendinnetje Sophie de kerstkoekjes bakken met behulp van dit youtube filmpje maakten de kids zelf deze koekjes. Job en Sophie vonden ze heerlijk!

Zo lekker dat Job, die voor het kerstdiner op school een nagerecht moet meenemen, meteen besloot dat hij dit het gerecht was wat hij wilde meenemen. Onderaan dit artikel lees en zie je wat we met de kerstkoekjes hebben gedaan voor school.

Kerstkoekjes bakken samen met je kind is natuurlijk erg gezellig. Met de gratis koekjesstempel worden ze ook nog eens erg leuk. Lees hier het recept.

Kerstkoekjes bakken samen met je kinderen 

Ingrediënten:

  • 140 gram poedersuiker
  • 260 gram zachte boter
  • 2 eierdooiers
  • 440 gram bloem
  • snufje zout
  • 210 gram Nutella

Zo maak je ze:

Meng de poedersuiker, boter en bloem tot het één geheel wordt. Dek de kom af met plasticfolie en zet het deeg 30 minuten in de koelkast.

Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een dikte van circa 4 mm. Snij koekjes uit met behulp van een rondje koekjesvorm van 7 cm. Heb je die niet? Ik heb een kookring gebruikt en met een glas lukt het ook prima.

Bestuif de stempel met bloem en tik het teveel aan bloem eraf. Druk daarna de koekjesstempel op je koekjes om de print te maken. Niet te hard drukken, anders plakt het deeg aan de stempel.

Kerstkoekjes bakken samen met je kind is natuurlijk erg gezellig. Met de gratis koekjesstempel worden ze ook nog eens erg leuk. Lees hier het recept.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze in het midden van de oven in 12-15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen. Besmeer daarna de helft van de koekjes met Nutella en leg de rest van de koekjes erop.

Voor het kerstdiner op school kozen we voor een koekjesvorm van een kerstbal. De afzonderlijke dubbele koekjes hebben we in een transparante zakje gedaan en dichtgeknoopt met een koordje met twee kerstbelletjes (Zeeman). Job is er helemaal blij mee en laat ze je hieronder zien.

 

Dit artikel bevat producten die gratis zijn opgestuurd.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.