By 12 december 2012 Read More →

Kerstkoekjes voor in de kerstboom

Deze koekjes zijn leuk om in de kerstboom op te hangen of als cadeautje te geven in een zakje. Met dit recept maak je 30-35 kerstkoekjes. #kerst

Nu de Sint het land verlaten heeft en er een run op kerstbomen is ontstaan, is het tijd voor een nieuw recept! Dit keer heb ik een recept voor kerstkoekjes gemaakt. Oftewel eetbare kerstversiering.

Leuk voor in de boom, maar ook leuk om in een zakje te geven!

kerstkoekjes voor in de de kerstboom. Recept op www.moodkids.nl #kerst #bakken

Kerstkoekjes voor in de boom

Ingrediënten:

kerstkoekjes

  • 320 gram bloem
  • 100 gram boter (zacht)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 eieren
  • 1 lepel keukenstroop

voor de versiering van de kerstkoekjes

  • 1 eiwit
  • poedersuiker

verder heb je nodig:

  • mengkom
  • garde
  • keukenmachine
  • bakplaat
  • bakpapier

Zelf kerstkoekjes bakken voor in de kerstboom of leuk om te geven #kerst #bakken

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden (170 voor een hete lucht oven). Leg bakpapier op de bakplaat.

Meng bloem, bakpoeder, vanillesuiker en kruiden in de keukenmachine. Voeg de boter toe. Klop de eieren los met de lepel stroop en giet het mengsel in de keukenmachine. Als het goed is vormt zich nu een bal deeg, die loslaat van de kom. Zo niet, dan kan je nog een schepje bloem toevoegen.

Snijd de bal deeg in twee stukken. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol de eerste bal deeg uit tot hij ongeveer 6 mm dik is. Gebruik je favoriete steekvormen en plaats de uitgestoken deeg op de bakplaat. Maak een bal van het deeg dat over is en rol weer uit. Maak een gaatje in elk kerst koekje, waar later een lint doorheen kan. Ik gebruik hier een klein spuitmondje voor. Je kan ook een mes of satéprikker gebruiken.

Bak de koekjes af in de oven. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als ze aan de onderkant niet meer zacht zijn, zijn de kerstkoekjes goed. Laat ze nu afkoelen op het aanrecht.

Meng voor de versiering een opgeklopt eiwit en poedersuiker met een garde. Hoeveel poedersuiker? Hangt van de hoeveelheid eiwit af. Als het mengsel yoghurtdikte heeft is het oke. Versier de kerstkoekjes met het eiwit. Ik doe dat altijd met een satéstokje. Je kan natuurlijk helemaal losgaan met zilveren balletjes, glitter, enz. Nu laten drogen. Daarna lint erdoor en in de boom of in een mooie cadeauverpakking!

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

Kerst in je lunchtrommel

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Algemeen, Food