By 17 december 2016 Read More →

Kerstballen in je kerst lunchtrommel

Het heeft even geduurd dit jaar, maar nu staat er ook bij ons een prachtige boom te shinen. En ook al ontploft Pinterest bijna van de lunch- en hapjes ideeën voor Kerstmis. Wij hebben ons gewoon laten inspireren door de beauty die tijdelijk onze woonkamer in gekleurd licht zet.

De kerstballen zijn sushi-balletjes. Temari-zushi om precies te zijn: rijstballetjes op smaak gemaakt met sushi-azijn en gevuld of omhuld met vis. En we begrijpen natuurlijk heel goed dat deze lunchbox best bewerkelijk is. Maar kijk eens naar de afzonderlijke onderdelen: die ideeën kun je misschien gebruiken voor het kerstdiner of de kerstlunch op school.

Kerst bento 2016

Voor de sushi-balletjes heb je nodig:
– 100 gr gekookte Japanse rijst
– een scheutje sushi azijn
– een blaadje nori-zeewier
– wat gerookte zalm
– een zakje furikake (hele lekkere, typisch Japanse rijstkruiden)
– grappige papier punches
 – vershoudfolie

Zo maak je de kerst bento 2016

Sushiballetjes:

Meng de rijst en de azijn door elkaar. Stans met de papierpunch leuke vormpjes uit een reepje nori. Let op: het reepje met de vormpjes eruit gebruik je voor het tweede balletje . Leg een stukje zalm op een stuk vershoudfolie schep er wat rijst op en vouw de punten van het folie naar het midden. Vorm met je handen een balletje van de zalm met rijst. Haal het folie eraf en druk de zeewier-vormpjes erop. Voor het tweede balletje meng je de sushi-rijst met de rijstkruiden. Schep nu de rijst direct op een stuk vershoudfolie en vorm hier ook een balletje van. Draai het reepje nori er omheen.

Kerstboompjes van paprika

Voor de rest van de bento hebben we kerstboompjes gemaakt van reepjes paprika. Je steekt ze aan een cocktailprikker en snijdt ze in de vorm van een boom.

Kerstbomen van omelet

En voor de kerstbomen van omelet met zeewier-sterretjes  hebben we een koekvormpje uit de la opgediept. En versierd met kleine sterretjes van nori-zeewier

We wensen jullie hele fijne dagen!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.