By 18 december 2016 Read More →

3 leuke hapjes voor kerst op school of thuis

Volgende week is het weer zover. Het kerstdiner op school! Alle ouders mogen weer aan de bak om iets lekkers mee te nemen naar school.

Wat gaan we nu weer maken voor de hapjes voor kerst op school, is dan al snel de vraag. Want je wilt tenslotte niet ieder jaar met hetzelfde aan komen waaien.

Bekijk hier nog meer kersthapjes

Jasmijn bedacht 3 leuke hapjes voor kerst voor het kerstdiner op school of gewoon thuis. Niet ingewikkeld te maken en erg lekker! Je vindt de recepten hier.

Dus bedacht ik samen met mijn zusje drie lekkere en makkelijke kersthapjes.

Hapjes voor kerst op school of thuis

# mini kerstboom pizza’s

Jasmijn bedacht 3 leuke hapjes voor kerst voor het kerstdiner op school of gewoon thuis. Niet ingewikkeld te maken en erg lekker! Wat dacht je van deze mini kerstboom pizza's? Het recept vind je hier.

Wat heb je nodig (voor circa 12 stuks):

 • kant en klaar pizzadeeg (crosta croccante pizza van de Albert Heijn)
 • groene pesto
 • cherry tomaatjes
 • zakje met mini mozzarella bolletjes (Galbani).

Je maakt ze zo:

Gebruik een koekjesuitsteker of teken op een stukje karton een kleine kerstboom (je kunt deze mal ook gebruiken) die niet groter is dan de palm van je hand. Knip hem uit en gebruik deze als malletje om uit het deeg kerstboompjes te snijden.

Leg de mini kerstboompjes op wat bakpapier op de bakplaat. Bestrijk ieder boompje met 1 theelepeltje groene pesto. Was en halveer de tomaatjes en snijd ook even wat bolletjes mozzarella door de helft. Versier dan nu daarmee de kerstboompjes. Bak ze af in ongeveer 8 minuutjes op 200 graden.

# Oosterse gehaktballetjes

 Jasmijn bedacht 3 leuke hapjes voor kerst voor het kerstdiner op school of gewoon thuis. Niet ingewikkeld te maken en erg lekker! Wat dacht je van deze Oosterse gehaktballetjes? Het recept vind je hier.

Wat heb je nodig (voor circa 16 stuks):

Voor de balletjes:

 • 300 gram half om half gehakt
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 1/4 theelepel gember
 • 1 mespuntje five spice kruiden
 • 2 eetlepels sesamzaadjes
 • 1 teentje knoflook
 • een halve rode ui (de andere helft doe je door de saus)

Voor de saus:

 • 100 ml ketjap
 • 1 eetlepel honing
 • 150 ml water
 • 1 eetlepel sesamzaad
 • 1 flinke eetlepel maïzena
 •  een halve rode ui

Je maakt ze zo:

Pak een mengkom en doe hierin alle ingrediënten voor de balletjes. Meng goed door en maak er dan plus minus 16 balletjes van. Bak deze in een koekenpan in wat olie in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar met het halve uitje voor de saus er los bij. Voeg dan de ketjap, het water, de honing  en het sesamzaad toe en laat het een minuutje sudderen.

Doe in een koffiekopje de eetlepel maïzena en roer het tot een glad papje met een klein scheutje water. Voeg dit al roerende toe aan de saus. Blijf roeren tot je een mooie stroperige saus hebt en klaar is kees.

P.S. Deze balletjes met saus zijn trouwens ook erg lekker met roerbakgroenten en noodles.

# Kerstzakjes van filodeeg gevuld met spinazie en feta

Jasmijn bedacht 3 leuke hapjes voor kerst voor het kerstdiner op school of gewoon thuis. Niet ingewikkeld te maken en erg lekker! Wat dacht je van deze gevulde filozakjes? Het recept vind je hier.

Wat heb je nodig (voor circa 15 stuks):

 • 1 pak filodeeg, ik kocht het bij de Albert Heijn van Bake At Home uit het vriesvak. Hier zaten 2 x 5 velletjes in dit is genoeg voor 15 kerstzakjes.
 • 1 pak diepvriesspinazie a la crème (Iglo)
 • 2 teentjes knoflook, fijngeperst,
 • 3 kipfilets in kleine stukjes gesneden
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 1 blok feta in kleine blokjes gesneden
 • wat olijfolie om in te bakken
 • wat rood / wit gekleurd keukentouw om de zakjes mee dicht te binden
 • eigeel van 1 eitje gemengd met een eetlepel water om de zakjes mee af te strijken.

Je maakt ze zo:

Haal het filodeeg uit de vriezer voor je begint i.v.m. ontdooitijd.

Verwarm in een pan de spinazie a la crème. Doe in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de kipfilet met de Italiaanse kruiden en de knoflook goudbruin en gaar. Voeg hierbij de zachte spinazie toe en de blokjes feta. Laat nog zo’n 5 minuutjes pruttelen en giet het dan af in een fijne zeef. Nu is je vulling voor de kerstzakjes klaar.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pak nu het filodeeg en snijd ieder velletje in drieën. Je hebt twee velletjes nodig per zakje, leg dit neer in de vorm van een kruis. Doe in het midden ervan een flinke eetlepel vulling en bind het zakje dan dicht. Zet weg op bakpapier op de bakplaat. Als je de bakplaat vol hebt staan, bestrijk je de kerstzakjes met het ei/water mengsel en bak je ze af in 6 minuutjes.

P.S. Hou je vulling over? No worries, het is heerlijk in een wrap of met wat pasta.

Hapjes voor kerst bewaren op je eigen Pinterest bord? Klik hier!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.