By 11 december 2014 Read More →

Kerstboom op een stokje

Op de meeste scholen wordt wel wat met eten gedaan de komende week. Een kerstontbijt of kerstdiner op school is voor kinderen een groot feest, vooral als er wat extra aandacht aan het eten en aankleding van de tafel besteed wordt.

Natuurlijk heeft iedereen het reuze druk in december, wij ook. Gelukkig heb je voor deze gezonde kerstboom op een stokje niet veel tijd nodig. Je kunt ze maken voor je eigen kind , als traktatie voor de hele klas of voor het kerstdiner op school.

Ze zien er feestelijk uit vind je ook niet?

fruitige kerstboom op een stokje

Kerstboom stokjes

Nodig:

  • lollystokjes
  • cocktailprikkers, druiven
  • kaas (of iets anders)
  • touwtje
  • uitsteker ster of mesje.

Zo ga je te werk:

Steek of snijd een ster uit een plat stuk kaas (worst, komkommer, wortel etc.). Prik 3 druiven aan een cocktail prikker, prik 2 duiven aan een cocktailprikker (en knip restant prikker af). Vul het lollystokje met van boven naar beneden met de 3, 2 en 1 druiven, top af met een kaasster en versier met een strikje van het touwtje. Klaar!

TIP: Overleg wel even met de juf of meester aangezien er cocktailprikkers worden gebruikt! Wanneer je de boompjes kort van te voren maakt kun je ook harde spaghetti gebruiken (dat is eetbaar en wordt langzaam zachter). Let op: spaghetti wordt wel zacht, dus niet heel lang van tevoren klaarmaken die kerstboompjes!

Ook deze hartige kerstboom op een stokje van knakworstjes of deze hartige kerstbomen zijn eenvoudig te maken.

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Algemeen, Dutch Bento, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.