By 8 december 2018 Read More →

Hartige kerstbomen om te smullen

Ook alweer aan het nadenken wat je wil gaan maken voor kerst of het kerstdiner op school? Of is je kind in deze periode jarig en ben je op zoek naar een hartige traktatie? Misschien zijn deze hartige kerstbomen wat voor jou.

Dit is een lekker vrolijk, hartig en gezond hapje voor Kerst. Het voorbereiden (met name het snijden) kost even wat tijd, maar daarna schuif je er zo een heleboel op een prikker.

Liever iets anders? Onderaan dit artikel vind je nog veel meer leuke tips!

Nog op zoek naar een traktatie voor de kinderen met kerst? Wat dacht je van deze gezonde, vrolijke, hartige kerstbomen.

Hartige kerstbomen

Wat heb je nodig:

  • (mini)komkommer
  • rode paprika
  • gele paprika
  • wortels of oranje paprika
  • kaas (plat stuk)
  • plakjes salami
  • plakjes ham
  • eventueel cherrytomaatjes als piek
  • houten prikkers

Zo maak je de hartige kerstbomen:

Was alle groente en droog goed af. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. De mini komkommers snijd je in de lengte in kwarten (dus doormidden en dan nog een keer doormidden). Snijd de wortels op dezelfde manier als de komkommer. Snijd de kaas in repen. Rol de plakjes vleeswaren op.

Ik heb prikkers met een bolletje bovenaan gebruikt als een piek. Je kunt natuurlijk ook een cocktailtomaatje als eerste op de prikker schuiven. Schuif daarna de reepjes groente, kaas en vleeswaren één voor één op de prikkers. Als je alles op de prikker hebt zitten, snijd je met een lang mes de reepjes in een vorm van een kerstboom. Prik de prikkers met de hartige kerstbomen op een halve witte kool of op dit handige plankje, dat ik scoorde bij Action.

Enjoy!

Nog op zoek naar een traktatie voor de kinderen met kerst? Wat dacht je van deze gezonde, vrolijke, hartige kerstbomen.

 

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

Kerst in je lunchtrommel

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.