By 13 december 2018 Read More →

5x Kerst op je taart (met DIY caketoppers)

Bak jij ook zo graag? En doe je dat eveneens tijdens de kerstdagen? Job zit al weken in de bakfase en bakt eigenlijk elk weekend. Meneer had bedacht dat hij voor het kerstdiner in de klas graag taart wilde maken, maar dat leek me niet zo handig. We bedachten daarom kwarktaart in een glaasje. Toch taart, maar iets makkelijker te hanteren. De taart versieren was natuurlijk de kers(t) op de taart.

Want laten we eerlijk zijn: taart maken is één ding, maar taart versieren blijft natuurlijk het allerleukste.  Met de vraag van Dr. Oetker of ik in het kader van hun campagne ‘Kerst op de Taart’ na wilde denken over leuke, makkelijke kerstversieringen, kon ik los. 😉 Daar houd ik wel van! Ik laat je in dit artikel vijf decoratievoorbeelden zien met taart in een glaasje, maar dat kan natuurlijk ook met een gewone taart.

En Job heeft nu keuzestress. Welke vindt hij nu het allerleukste? Of wordt het toch één van de kerst cupcakes, die ik vorige week al postte?

Bekijk ook dit lekkere en eenvoudig te maken dessert voor Kerst of Oud & Nieuw

Taart versieren voor kerst

Wat heb je nodig:

Zo maak je de bekers kwarktaart

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Verdeel het boter-kruimelmengsel over de plastic bekers. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

Doe de 400 ml water (op kamertemperatuur 10-20 graden), de kwark, de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garde op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct uit de koelkast. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Schep het mengsel in de bekers. Tip: schep het eerst in een spuitzak en spuit het dan in de glaasjes. Dan blijven de glaasjes mooi schoon. Zet de glaasjes tenminste 2,5 uur in de koelkast. We hebben twaalf glaasjes gemaakt. Eén glaasje staat gelijk aan één taartpunt. Zijn je kinderen kleiner, dan kun je ze makkelijk kleiner maken.

De taartjes kun je dus makkelijk van tevoren maken. Wil je ze bijvoorbeeld voor het kerstdiner op school maken, dan kun je ze de dag/avond daarvoor al maken. Voeg de slagroom en de versiersels pas de volgende dag toe. Ook de versiersels kun je makkelijk eerder maken (samen met je kind). Versieren is dan slechts een kwestie van slagroom spuiten, decoratie erover strooien en een prikker erin steken.

Vijf keer inspiratie taart versieren voor Kerst

# Zwarte letters en gouden parels

Zwart met goud. Altijd stijlvol voor kerst, vind ik. De houten letters -waar ik het woord kerst mee maakte- kocht ik bij Action. In het doosje zit het hele alfabet en nog wat cijfers. Dus ook leuk voor oud en nieuw of maak er een ander woord mee.

Ik heb de houten letters gekleurd met een zwarte stift en op een satéprikker geplakt met lijm (lijmpistool).  Op de basis kwarktaart glaasjes heb ik een toef slagroom gespoten, de gouden parels (Chocofantasie decoratiestrooisel Dr. Oetker) erover heen gestrooid en de prikkers erin gestoken.

 Taart versieren is het leukste wat er is. Vinden wij dan! We hebben 5 leuke ideeën voor je op een rij gezet om je taart te versieren voor Kerst. #kerst #taart #kinderen

# Kerst op je taart met gratis printables

Dr. Oetker heeft een erg leuke download op hun website, die je hier gratis kunt downloaden. Ook maak je hier kans op 1 van de 500 taart figurenset. De actie loopt tot en met 16 december 2018.

Download de kerstfiguurtjes, print op wat dikker papier, uitknippen en eveneens met een dot lijm op een houten prikker plakken. Als extra decoratie strooiden we de Kerst fantasie van Dr. Oetker (verkrijgbaar bij de supermarkt) over de slagroom. Als dit geen taart versieren voor kerst is!

 Taart versieren is het leukste wat er is. Vinden wij dan! We hebben 5 leuke ideeën voor je op een rij gezet om je taart te versieren voor Kerst. #kerst #taart #kinderen

# Glamour-look

Ik ben fan van de nieuwe Glamourmix van Dr. Oetker. Zilver, wit en goud, love it! Super feestelijk om je taart mee te versieren. Om het effect wat te versterken, wilde ik graag iets met een zilveren of gouden accent. Ik liep tegen deze leuke cadeaulabels aan bij Hema en bedacht dat die toch ook prima op een prikker zouden kunnen. Doe achterop het label een flinke dot lijm (uit je lijmpistool) en steek de satéprikker door het gaatje van het label heen. Druk de label tegen de dot lijm aan en klaar!

 We hebben 5 leuke DIY caketoppers bedacht om je taart te versieren voor Kerst. #kerst #taart #kinderen

# Disco-feestje

Disco dip blijft hier populair, dus er moesten er ook zeker taartjes gemaakt worden met discodip. De (stoffen) sterretjes zijn van de Hema. Kan ze online niet vinden. Maar je hebt ze ook in goud en zilver en in kerstboompjes. Ook hier lijm je de sterretjes weer op de prikkers. Strooi op de slagroom de discodip, steek de prikker in en een (knetter) chocoladestokje (Jumbo).

 We hebben 5 leuke DIY caketoppers bedacht om je taart te versieren voor Kerst. #kerst #taart #kinderen

#Kerstbomen van strijkkralen

Strijkkralen, je hebt ze vast ook in de kast liggen. Job maakte deze leuke kerstboompjes van strijkkralen voor me. Heel eenvoudig. Knip een (groen) ijzeren draadje. Rijg een aantal groene strijkkralen, gevolgd door één gele als piek, met vervolgens nog wat groene strijkkralen. Draai het draadje dicht en wikkel deze om een satéprikker. Duw de strijkkralen in de vorm van een kerstboom.

Decoreer de kwarttaartjes met rode bessen en de zilveren parels van Dr. Oetker en steek de kerstboompjes erin.

 Je taart versieren voor kerst gaat makkelijk met deze DIY taarttoppers. #kerst #taart #kinderen

Meer kerst inspiratie vind je hier

 

Meer inspiratie voor bakken met Kerst

Op Bakken.nl vind je nog veel meer bakinspiratie voor Kerst. Je vindt er tevens leuke kerstfiguren, voor op je taart die je hier gratis kunt downloaden.  Dr. Oetker geeft ook 500 figuren setjes weg, je kunt meedoen met de winactie op deze paginaDe actie loopt tot en met 16 december 2018.

Ga je zelf ook bakken voor het kerstdiner op school of tijdens de kerstdagen? Deel dan je creatie op social media met #kerstopdetaart. Voeg je ook de #moodkidsnl toe, dan maak je kans op een cadeautje, die wij maandelijks uitdelen aan iemand die zijn post deelt met de #moodkidsnl.

Dit artikel is in samenwerking met Dr. Oetker geschreven.

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Algemeen, Food

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.

Simple Share Buttons