By 24 december 2018 Read More →

Appel lolly’s met chocolade en discodip

Discodip is hier een all time favourite! Het kan namelijk op alles! Op je boterham, op je taart, op je warme chocolademelk met slagroom. En dus op deze gezonde appel traktatie: een appel lolly!

Deze traktatie is gezond. Dat durf ik best te zeggen. Want buiten dat beetje discodip gebruik je een appel en pure chocolade. Dat kleine beetje discodip ziet de juf echt wel door de vingers en maakt je traktatie wél feestelijk

Daarnaast is het super makkelijk om te maken. Fijn dus!

Een gezonde appel traktatie met pure chocolade en discodip. En dat beetje discodip ziet de juf echt wel door de vingers hoor. Makkelijk te maken en lekker!

Appel traktatie: appel lolly’s 

Wat heb je nodig:

  • appels, je haalt circa 4-8 stukjes uit een (normale grootte) appel. Ik heb ze in 8 stukjes gesneden.
  • citroensap (vers of uit flesje)
  • pure chocolade
  • discodip decoratiestrooisel (Dr. Oetker)
  • pan en schaal (voor au bain marie smelten chocolade)
  • prikkers
  • eventueel lintjes
Een gezonde appel traktatie met pure chocolade en discodip. En dat beetje discodip ziet de juf echt wel door de vingers hoor. Makkelijk te maken en lekker!

Zo maak je de appel traktatie

Verwijder het steeltje van de appel en was de appels. Droog ze goed af en snijd de appels in stukjes. Probeer zoveel mogelijk zelfde grootte te hanteren, dat staat het mooiste. 😉

Snijd het stukje van het klokhuis er recht uit. Doe 500 ml koud water met 2 eetlepels citroensap in een bak en leg daar 5 minuten de stukjes appel in.

Ondertussen smelt je de chocolade au bain marie. Geen idee wat dat is? Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager. Hang boven het water (dus de schaal raakt het water niet) een vuurvaste schaal. Leg daar de chocolade in. 

Terwijl de chocolade smelt, doe jij de discodip in een diep schaaltje. Haal de appels uit het water, spoel ze af met koud water en droog ze af met een (schone) theedoek. Steek er een satéprikker in. Roer de gesmolten chocolade even door. Als je dit even voor alle prikkers die je nodig hebt doet, is het afronden van de traktatie een koud kunstje. 

Versieren van de appel traktatie

Steek de bovenkant van de appel in de gesmolten chocolade en direct daarna in de discodip. Zet de satéprikker met de appel rechtop, zodat hij rondom mooi opdroogt. Dat kan in een plankje met gaatjes (zoals ik die gebruik), maar ook in een halve kool met aluminiumfolie, oase of een beker met bijvoorbeeld suiker.

Het dompelen in de chocolade en dompelen in de discodip herhaal je voor het aantal appel traktaties dat je nodig hebt. 

Als ze helemaal droog zijn, kun je eventueel aan de onderkant nog een lintje vastknopen. Maar ook zonder zijn ze feestelijk genoeg!

Succes!

Ga je deze traktatie ook maken? Deel dan je creatie op social media met #moodkidsnl. Dan maak je iedere maand kans op een cadeautje, die wij uitdelen aan iemand die zijn post deelt met de #moodkidsnl.

Liever een andere appel traktatie? 

Bekijk dan ook deze traktaties en recepten met appel:

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.