By 17 oktober 2012 Read More →

BENTO griezelappels

Ik moet zeggen, dat wij hier Halloween toch steeds meer zijn gaan waarderen. Misschien omdat we hier gek zijn op de herfst. Hoe dan ook, het is een leuk thema voor een bento, dus hebben we iets lekker griezeligs bedacht. Deze griezel-appel (grappel) kun je in je bento kwijt, maar je kunt hem ook als 10-uurtje meegeven.

bento appels stap voor stap uitleg griezelappels voor halloween

Nodig: 

  • Halve appel 
  • citroen of citroensap 
  • blanke amandelen 
  • appelboor, meloenbolletjeslepel en mes


Zo maak je zelf BENTO griezelappels:

  1. Snijd met het meloenbolletjeslepeltje het klokhuis uit de appel.
  2. Snijd een part uit de appel voor de mond.
  3. Maak nu ogen met behulp van het meloenbolletjeslepeltje.
  4. Steek met de appelboor gaten in de ogen; nu lijken het echte oogkassen.
  5. Leg de appel een paar minuten in water met wat citroensap; dit voorkomt het bruin worden.
  6. Maak tanden in de mond met de amandelen. Het is handig, om met een mes de plaats van de tanden in te kerven. Je kunt gehalveerde amandelen gebruiken of ze in reepjes snijden.

bento appels stap voor stap uitleg griezelappels voor halloween

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.