By 1 juni 2015 Read More →

Traktatie met appel

Voor mijn oudste dochter maakte ik deze supersnelle traktatie met appel en – vooruit ’t is feest – een marshmallow.

traktatie met appel maken

Een traktatie met appel maken:

Per traktatie heb je een halve appel, 1 marshmallow en een prikker nodig. Om verkleuring van de appel te voorkomen, kun je een beetje citroenwater gebruiken, maar als je ze, net als ik, kort van tevoren maakt, is dit niet nodig.

TIP: Gebruik een korte tapasprikker met ‘handvat’. Zo kunnen kleine kinderhandjes de traktatie gemakkelijker vasthouden.

Zo maak je het bos voor de appel paddenstoel-traktatie:

Als ‘bos’ heb ik een stuk piepschuim ingepakt met groen papier. Ik gebruikte daarvoor een stuk van het Ikea papieren tafelkleed dat ik nog had liggen maar net te klein was voor mijn tafel. Met groen crêpepapier moet het ook lukken. Per kind maakte ik een paddenstoel traktatie die ik samen met wat mini paddenstoeltjes (kerstdecoratie) en kabouters in het piepschuim prikte.

traktatie paddenstoel

Paddenstoel traktatie:

Prik op iedere prikker een marshmallow die je iets naar onderen schuift. Bovenop zet je het rode dakje van de paddenstoel. Klaar! Trakteren maar.

Heb je meer tijd over? Zet er dan wat Forest Animal traktaties tussen !

traktatie bosfeestje marli anne 6 jaar

traktatie kabouters

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.