By 14 augustus 2016 Read More →

Lekkere snack! Beschuitjes van appel

Rond 16 uur is het tijd voor een het liefst gezonde snack. Jasmijn geeft appel. Niet een gewone appel als snack, maar een beschuitje van appel. Met beleg! Bekijk de varianten hier.

Onze kinderen zijn rustig aan het spelen. Tot ongeveer 4 uur ’s middags. Dan krijgen ze altijd lekkere trek. Dus op jacht naar een zo gezond mogelijke snack. De fruitschaal ligt nog vol appels. Hmmm, die worden duidelijk niet gewaardeerd. Daar moet ik iets mee! Ik tover ze om tot deze leuke en gezonde snack. Ze zijn zó gemaakt. En ook zo weer op. 😉

 Zo maak je beschuitjes van appel als snack

Je maakt ze simpelweg door een appel te wassen en in dikke plakken te snijden. Vervolgens snijd je het klokhuis weg uit ieder schijfje. Leg ze op een plank en beleg de schijven met wat je lekker vindt. Ga gewoon op jacht in je eigen keuken en kijk wat je hebt liggen aan bruikbare ingrediënten. En combineer gerust. Wij probeerden verschillende varianten en deze zes maakten we speciaal voor MoodKids.

> Kijk hier voor nog meer lekkere of zelfmaak ideeën met appel

Zes combinaties van beschuitjes van appel als snack

Rond 16 uur is het tijd voor een snack. Jasmijn gebruikte appel. Uiteraard niet een gewone appel als snack, maar een beschuitje van appel. Met beleg! Bekijk de varianten hier.

  1. Dadelstroop & Zonnebloempitten
  2. Chocolade vlokken (tja, deze is wat minder gezond….. 😀 )
  3. Kokos-chips met kaneel
  4. Mon Chou  met cranberries
  5. Honing met cashewnoten
  6. Pindakaas met rozijnen

> Lees ook: Gezonde 10-uurtjes voor je kind. Voor thuis of op school!

Snackze!

*Tip: Laat je kind raden wat er op de beschuitjes van appel zit. Door middel van goed te kijken, ruiken en proeven komen ze er vast snel achter. ^_~

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.