By 16 mei 2012 Read More →

Krokante appelverrassing om zelf te bakken

Alles wat verantwoord, lekker en niet al te ingewikkeld is, voeg ik met liefde toe aan mijn inmiddels ‘gouden’ receptenboek. De meest recente toevoeging aan mijn collectie is de krokante appelverrassing. Het ideale van deze lekkernij is, dat je ‘m op elk gewenst moment kunt maken. Wie heeft er nu geen appel in huis?

Bij ons behoort de appel, al dan niet in de melige variant, tot de basisinventaris van de fruitschaal. Meestal liggen er ook nog wel twee overgebleven velletjes bladerdeeg in vriezer. En dat is alles wat nodig is om onverwacht bezoek te kunnen verrassen. Iets lekkers bij de koffie in slechts tien à vijftien minuten. Let op: schotel dit alleen voor aan de visite die je graag ziet terugkomen… want voor je het weet staan hetzelfde bezoek weer onverwacht op de stoep.

Deze krokante appeltaartjes zijn leuk voor je kinderen om zelf te bakken. Niet ingewikkeld en zo klaar. Ook handig als je ineens bezoek hebt.

Zo maak je een krokante appelverrassing

Voor vier stuks:

  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 1 appel
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • poedersuiker

Bereiding:

Haal de twee velletjes bladerdeeg uit de vriezer en snijd ze doormidden. Verwarm de oven alvast op 200/220 graden. Schil de appel en snijd deze in partjes.

Doop de plakkerige kant van het bladerdeeg in het mengsel van suiker met kaneel en leg de vier plakjes met de suikerkant naar boven op de bakplaat.

Verdeel de appelpartjes over het bladerdeeg en schuif het geheel in het midden van de oven. Zet de timer op tien minuten en houd de bladerdeegjes goed in de gaten (soms kan het snel gaan, of juist wat langzamer).

Na ongeveer tien minuutjes zijn de krokante appelverrassingen al klaar. Om je bezoek of jezelf nog wat meer in de watten te leggen, kun je er slagroom bij kloppen (mascarpone of crème fraiche werkt ook).

Een beetje poedersuiker erover en succes is gegarandeerd. De appelverrassingen zijn het lekkerst als je ze vers opeet.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>