By 9 november 2018 Read More →

Vroem! Vroem! Check deze komkommer auto’s

Vroem, vrrroem, autootjes zijn altijd leuk. En deze komkommer auto helemaal!  Hiermee maak je kinderen blij!

Het werd weer tijd voor een gezonde en lekkere traktatie! Een komkommer auto, deze kost je niet zoveel tijd! Helemaal fijn, toch?

Met mini komkommers maak je in een handomdraai een gezonde traktatie. #trakteren #kidsfood

Wat heb je nodig:

  • mini-komkommers
  • radijsjes of druiven
  • cocktailprikkers
  • vlaggetjes op cocktailprikkers
  • appelboor
  • mesje

Trakteer eens op een komkommer auto. #gezond #kids #traktatie

Zo maak je de komkommer auto:

Was alle mini-komkommers goed en droog ze af. Snijd het loof van de radijsje, laat het worteltje onderaan zitten. Was ze goed en droog af.

Snijd een aantal mini-komkommers in plakjes en leg er steeds 4 met vergelijkbare grootte bij elkaar. Dit worden straks de wieltjes. Maak vervolgens met de appelboor een inkeping aan de bovenkant van de mini-komkommer. Prik twee cocktailprikkers door de komkommer en bevestig daaraan de wieltjes. Zet de komkommer rechtop en plaats de radijs erin. Het is leuk als het worteltje van de radijs een opstaand neusje vormt. Liever geen radijsjes? Je kunt ook gebruik maken van druiven. Of als je er maar een paar hoeft te maken (voor een klas van 30 wordt het wel erg gortig 😉 gebruik deze leuke helmet lunchprikkers van De Leukste Lunch. Dan hoef je dus geen inkeping te maken!

Trakteer eens op een komkommer auto. #gezond #kids #traktatie

Prik er vervolgens nog een gezellig vlaggetje in om de auto’s een feestelijk tintje te geven! En klaar!

Voor de foto legde ik enkele stukken van de Puzzelsnelweg van Just Games op een grote, ronde, schaal. Zet de komkommer auto hier stuk voor stuk op. Leuk om deze gezonde auto’s zo te presenteren!

 

Nog meer gezonde traktaties

Een overzicht van al onze traktaties vind je hier.

 

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.

Simple Share Buttons