By 25 september 2018 Read More →

Banaan pannenkoek sushi trakteren

Eindelijk zijn we eens naar onze lokale sushitent geweest. Job heeft er al heel vaak om zitten ‘zeuren’, maar Dennis en ik hebben niet zoveel met het ‘all you can eat’ recept.  Job dook in de kaart. Of beter gezegd de tablet (dol op gadgets) en had enorm veel inspiratie om dingen te bestellen. Zijn favoriet? Sushi met banaan.

Oftewel banaan met sushirijst er omheen. Ik was niet zo heel enthousiast over de combi (beetje flauw), maar bedacht me dat banaan toch wel het fruit is wat veel kinderen lekker vinden. Gecombineerd met pannenkoek en aardbeienjam maken we gewoon een alternatief als traktatie. Job zag ze, proefde en zei: “banaan-pannenkoek-sushi”.

Pannenkoek-sushi is bij ons echt een begrip. Toen Job nog klein was, lustte hij geen sushi. Voor hem maakten we dan meestal kindersushi. Dan had hij wel de beleving (o.a. van eten met stokjes) en konden we lekker samen genieten van sushi. En dat zonder gezeur! 😉

Anyway, een nieuwe traktatie is geboren!

Bekijk hier al onze traktaties

Banaan-pannenkoek sushi

uit één pannenkoek haal je circa 5-7 traktaties

Wat heb je nodig?

  • (volkoren) pannenkoeken (zelf gebakken of kant en klaar gekocht)
  • bananen (ca. 1,5 banaan per pannenkoek )
  • aardbeienjam (of liever zonder toegevoegde suiker trakteren? Pureer dan wat aardbeien met een staafmixer.
  • aardbeien
  • blauwe bessen
  • prikkertjes

Bereidingswijze:

Bak de pannenkoeken. Laat ze goed afkoelen. Gebruik je kant en klare pannenkoeken dan kun je ze direct gebruiken. Was de aardbeien en blauwe bessen en droog goed af. Snijd de aardbeien (als ze groot zijn doormidden).

Besmeer de pannenkoeken met aardbeienjam of (liever zonder suiker) pureer een paar aardbeien in de staafmixer. Leg (ongeveer) 1,5 banaan op de pannenkoek, rol strak op en snijd in plakjes van circa 3 centimeter dik. Prik op je prikkers blauwe bessen, een (halve) aardbei en een pannenkoekrolletje met banaan.

Gezellig op een schaaltje zetten en klaar!

P.S. Dit is een zoete variant. Roppongi maakte voor ons eerder ook al een hartige variant.

P.S. 2 Ook lekker  voor in de lunchtrommel als hapje

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.