By 13 juni 2016 Read More →

Zomerse fruit bento

Ideëen voor een gezonde lunch voor je kinderen om mee te geven naar school. Maak deze lunchbox met fris zomers fruit. #DutchBento
Wat heerlijk al die zonnige dagen. Nog een zonnig voordeel is het zomerfruit dat nu volop te krijgen is. Lekker om een zomerse fruit bento mee te vullen! Deze pannenkoekjes met banaan en ham zijn een lekkere aanvulling. Je vindt het recept hier.

Wat heerlijk al die zonnige dagen. Kunnen we met z’n allen lekker pierewaaien aan het strand, spetteren in de stadsbadjes of zwemmen in de buitenbaden. Nog een zonnig voordeel is het zomerfruit dat nu volop te krijgen is. Lekker om een Dutch Bento mee te vullen!

Bijvoorbeeld met ham-bananen-pannenkoeken (de vegetariërs onder ons laten de ham natuurlijk weg!), watermeloen, blauwe bessen en aardbeien.

fruit bento

Zomerse fruit bento

Voor vijf pannenkoeken heb je nodig:
– de helft van het basisrecept voor pannenkoeken
– 5 bananen
– 1 citroen uitgeperst
– 10 plakjes dungesneden Corburgerham
– prikkertjes

Zo maak je ze:
– Bak vijf pannenkoeken volgens het basisrecept.

– Leg een pannenkoek op het werkblad en beleg hem met 2 plakjes ham.

– Haal een banaan door het citroensap, zo voorkom je dat ‘ie verkleurt. Rol de banaan in de pannenkoek met ham. Doe dit ook met de rest van de pannenkoeken.

– Snijd de pannenkoeken in 4 of 6 stukjes en prik ze aan een grappig, gekleurd, prikkertje.

Vul je bento met de pannenkoeken en het fruit. Je kunt er eventueel een bakje stroop bij geven, maar wij vinden ze zo lekker genoeg!

Deze lange prikkers zijn van Roppongi.

Lange prikkers

Roppongi is aangesloten bij de MoodKids webshopgids

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.