By 20 juli 2014 Read More →

Deze hartige cactus traktatie is wel erg leuk!

Afgelopen week was er op de school van mijn oudste schoolfeest. Omdat ik op school zelf in de activiteitencommissie zit, mag ik overal bij helpen en kijken. Hoe fijn is dat?! Het schoolfeest had dit jaar verschillende landen thema’s waarbij de kinderen van alles maakten en leerden over een bepaald land of continent. Alle kinderen mochten verkleed naar school komen binnen hun eigen landenthema en kregen naast een dansworkshop ook toepasselijke thema traktaties.

Een schooltraktatie mag natuurlijk niet al te veel geld kosten. Bovendien moet het bij voorkeur ook een (enigszins) gezonde (lees:hartige) traktatie zijn. Geen probleem voor de moeders op onze school. Daar worden ze juist heel creatief van! Ze kozen voor traktaties die naast gezond ook een beetje stout (ongezond) zijn, want het was natuurlijk wel feest.

Deze Amerikaanse  hartige cactus traktatie was één van mijn favorieten. De andere favoriet was de Chinese traktatie.

thema traktatie cactus, gezonde cactus traktatie

Hartige cactus traktatie

De kleuterklas die deze traktatie kreeg had het thema Noord-Amerika en alle kinderen waren verkleed als cowboys en indianen. Briljant bedacht deze cactus, had ook zeker niet misstaan op het indianenfeestje van mijn dochter, zij trakteerde afgelopen maart een Indianen Traktatie (ook leuk ;-))

Je hebt nodig:

 • Bloempot
 • Rijst
 • Stukje papier
 • Sateprikkers
 • Komkommer
 • Knakworstjes
 • Snackkomkommers
 • Rode snoepveters

Zo ga je te werk:

 • Maak de bloempot aan de onderkant dicht met een stukje papier. Vul de pot met rijst. Knip een cirkel uit het stuk papier, maak er ter grootte van de komkommer een gat in en doe dit om de komkommer. Zet de komkommer recht op in de pot en zet hem vast met sateprikkers. Door het gewicht van de rijst en de sateprikker zou de komkommer nu rechtop moeten kunnen blijven staan.
 • Prik de sateprikkers in de komkommer. Dit zijn de stekels.
 • Vul de stekels met je traktatie. Hier werd gekozen voor knakworstjes. Je kunt evt. ook voor radijsbloemen, tomaatjes of iets anders kiezen.
 • Zet de cactus op een schaal en leg er snackkomkommers omheen die omwikkeld zijn met een lasso van snoepveters.

TIP: Wanneer je sateprikkers vooraf een nachtje in water legt breken en splijten ze minder snel!

Op zoek naar meer bijzondere traktaties? Bekijk onze speciale traktatiepagina.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: indianen, Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.