By 19 maart 2014 Read More →

Traktatie Indiaan

Vorige week werd mijn oudste dochter alweer 5 jaar. Ze mocht zelf het thema kiezen voor haar verjaardagsfeestje en koos voor Indianen. We zochten samen op Pinterest mooie plaatjes ter inspiratie. We maakten in de aanloop naar haar verjaardag een moodboard en bedachten activiteiten die de kleine indiaantjes samen konden doen en maken. Een feestje op zich om dat samen te doen!

We kozen voor zelfmakers in de vorm van een indianen tooi, een stokpaard, een vredespijp en schattenzakjes voor gevonden gelukskiezels. Natuurlijk moest er ook een mooie traktatie komen om haar kleuterklas te trakteren.

“Een indianen traktatie mama”

“Tuurlijk liefie”

En toen begon het zoeken naar een leuke, beetje gezonde, niet al te ingewikkelde of overdreven dure traktatie. Ik kon niets leuks vinden en had ook geen zin om om 05.00 uur op te staan om dertig verse indianen totempalen te stapelen van groente of fruit. Het werd dus een eierkoek (niet eens een zelfgemaakte eierkoek maar een zelf gekochte ;-)). Saai? Niet als je de presentatie extra veel aandacht geeft en er op die manier een indianen eierkoek van maakt!

traktatie indiaan, indianentraktatie, traktatietip, gezonde traktatie, download

Traktatie Indiaan : Eierkoek met verentooi

Nodig:

Zo maak je deze traktatie zelf:

Download de Indiaan Traktatie Printable op een A4 stickervel. Knip de rondjes uit. Verpak de eierkoeken per stuk in een zakje en sluit het met een stukje masking tape. Plak de indianen stickers op de voorkant en versier met een veertje.

TIP: Deze Indiaan Traktatie Printable is natuurlijk ook prima als cupcaketopper te gebruiken!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.