By 26 juli 2014 Read More →

Chinese traktatie met mandarijn

Vorige week schreef ik al over ons schoolfeest met landenthema en de Amerikaanse gezonde cactus traktatie. Een andere traktatie die ik ook erg leuk vond waren de gezonde Chineesjes. De klas die deze traktatie kreeg had het thema China. Op het schoolplein zag ik heel veel geisha’s, samurai, sumo worstelaars en Bollywood dansers spelen.

Het uitgangspunt bij traktaties op school is gezond. De moeders die zich dit jaar bezig hielden met de traktaties vonden dat het dit keer wel een combinatie mocht zijn. Dus iets gezonds met in dit geval iets hartigs wat minder gezond is.

Bekijk ook: Zo maak je een chinese parapluutjes krans

traktatie china mandarijn

Chinese traktatie

Dit heb je nodig:

  • Frietbakjes
  • Papier
  • Plakband
  • Mandarijnen
  • Stift
  • Kroepoek

Zo ga je te werk:

  • Knip rondjes uit het papier, Knip het rondje in het midden tot de helft in en schuif het tot een hoedje. Plak vast met plakband.
  • Boen de mandarijnen schoon en teken er een chinees gezichtje op.
  • Plak met een stukje plakband het hoedje op de mandarijn.
  • Vul de bakjes met kroepoek en leg de mandarijn erop.

Klaar!

Op zoek naar meer bijzondere traktaties? Bekijk onze speciale traktatiepagina.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.