By 20 maart 2013 Read More →

Gezonde traktatie

Afgelopen week werd onze oudste dochter 4 jaar. Een spannende tijd. Jarig zijn. Afscheid nemen op de peuterspeelzaal.  Voor het eerst naar de basisschool. En… trakteren natuurlijk.

We kozen voor een hartige ‘gezonde’ traktatie.

gezonde traktatie voor op school - healthy treat for school, gezonde traktatie

Een gezonde traktatie voor op school

Wat heb je nodig voor een kistje hartige bloemen:

  • Winterpeen
  • Kaas
  • Knakworstje
  • Groene paprika
  • Sateprikkers
  • Mesje en steekvormpjes

Zo ga je te werk:

Steek of snijd uit de kaas een leuke vorm (ik koos voor een bloem). Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd er plakjes van. Snijd uit elk plakje winterpeen twee driehoekjes, je hebt nu een tulpvorm. Snijd de groene paprika in reepjes, dit zijn de blaadjes.

Rijg nu alle hartige dingen aan de satéprikker en eindig met de winterpeen tulp.

Voor het kistje gebruikte ik een houten kratje. Onder een plastic grasmatje (blokker) zit een blok oase verstopt waar alle bloemen ingeprikt kunnen worden.

Steek nu alle bloemen in je bloemenkistje. Trakteren maar!

gezonde traktatie voor op school - healthy treat for school

TIP: Hartige lekkernijen die je ook kunt gebruiken voor een gezonde traktatie: cherrytomaat, komkommer, leverworst, amsterdams uitje, mozzarella kaas, babybell kaas, rode paprika, etc..

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.