By 14 september 2016 Read More →

Gezonde bloemetjes van mozzarella & cherrytomaat

Trakteer je liever op een gezonde traktatie? Deze gezonde bloemetjes van mozzarella, cherrytomaat en basilicum maak je eenvoudig. Ook leuk als hapje!

Het werd weer tijd voor een nieuwe traktatie. Eentje die eigenlijk toevallig ontstond als borrelhapje. We kregen vrijdagavond spontaan vrienden op bezoek. Op dat moment is onze koelkast meestal vrij leeg, omdat we vaak op zaterdag onze weekboodschappen doen.

Spontane borrelaars moeten het dus op vrijdag dan ook meestal doen met de left-overs. Ik dook in de koelkast en vond nog wat grotere cherrytomaten van onze groenteboer. Ook had ik nog een bakje met mini mozzarella-bolletjes liggen. Een basilicumplant staat eigenlijk altijd wel op ons aanrecht.

Al fröbelend ontstond een bloemetje. Ik zette er een aantal in een hoog glas en vond het zo leuk dat ik ze de dag erna opnieuw heb gemaakt voor MoodKids. Super eenvoudig!

Traktatie gezonde bloemetjes van mozzarella en cherrytomaat

Trakteer je liever op een gezonde traktatie? Deze gezonde bloemetjes van mozzarella, cherrytomaat en basilicum maak je eenvoudig en het effect is groots.

 

Wat heb je nodig:

  • mini mozzarella-bolletjes
  • cherrytomaatjes (niet te kleine)
  • basilicumblaadjes
  • scherp mes
  • theelepel
  • lange tapasprikkers

Zo maak je ze:

Snijd met een scherp mes het kapje van een cherry-tomaat. Lepel de tomaat voorzichtig leeg. Steek er een mozzarellabolletje in. Prik een basilicumblaadje aan een tapasprikker en druk daarna voorzichtig de gevulde tomaat erop.

Simpel toch!

Liever een andere traktatie? Hier vind je er nog veel meer!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.