By 2 augustus 2015 Read More →

Traktatie in zomervakantie: meloenbootjes

Heel veel kinderen zijn in de zomervakantie jarig. Trakteren op school kan dan niet op de verjaardag zelf. Dat gebeurt dus voor of na de vakantie. Maar twee keer trakteren kan natuurlijk ook! Want niets leuker dan op vakantie (of gewoon thuis) trakteren voor al je buitenlandse nieuwe vriendjes. Speciaal voor alle kids die deze zomer jarig zijn hebben we deze snelle, eenvoudige en toch leuke en lekkere zomervakantietraktatie bedacht. Eentje die alle kinderen vast wel lusten.

traktatie zomervakantie

Meloenbootjes traktatie voor in de zomervakantie

Nodig (hoeveelheden afhankelijk van het aantal traktaties):

  • 1 Galiameloen (boot)
  • 1 Watermeloen (zeil)
  • Prikkers (mast)

Zo ga je te werk:

Snijd parten van de Galiameloen (dit is je bootje). Snijd plakken van de watermeloen, snijd deze in driehoeken en verwijder de schil. Prik een stukje watermeloen (het zeil) aan een prikker en prik dat als mast in een partje Galiameloen. Klaar is je zomervakantietraktatie!

TIP: Deze zomervakantietraktatie kun je nog extra versieren met een washi tape-je als vlag in de mast met de naam van je kind erop!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.