By 12 oktober 2018 Read More →

Met een mond vol tanden

We hebben al heel veel leuke traktaties met appel en lekkere recepten met appel op MoodKids geplaatst. Maar deze mond met tanden ontbrak nog, vonden Job en ik. Deze traktatie is niet zo moeilijk en erg lekker! Althans dat vonden Job en ik.

Nu zijn wij thuis ook enorme Pindakaas liefhebbers en vinden we eigenlijk dat pindakaas overal bij past. Wij bakken met pindakaas ook koekjes! En hebben al heel veel andere recepten gemaakt uit het Pindakaaskookboek. Brenda was het dit keer niet helemaal met ons eens… 😉 Die zou bij deze traktatie kiezen voor chocoladepasta. Kan ook! Benieuwd wat jij vind. Ben jij van team pindakaas of van team chocoladepasta?

Team Pindakaas maakte deze mond met tanden dus met pindakaas. Ook leuk om je kinderen zelf te laten maken als een (best wel) gezond tussendoortje. Op de mini marshmallows na dan, maar die zijn echt mini. 😉

Onderaan dit artikel vind je overigens een rijtje met links met nog meer inspiratie met appel.

Traktatie appel mond met marshmallow tanden #trakteren #appel

Traktatie mond met tanden

Wat heb je nodig:

  • appels. Liefst rode, want dat lijkt het meest op lippen
  • pindakaas (of chocoladepasta dus)
  • mini marshmallows. (Ik heb een zak met verschillende kleuren gekocht en de witte er braaf uitgevist)
  • citroensap

Zo maak je een mond met tanden

Een kind kan de was doen. Maak een bakje met water met enkele druppels citroensap. Was de appels. Snijd ze in gelijke partjes (met het klokhuis er nog in). Snijd dan met een scherp mes het stukje klokhuis er nog even (recht) uit. Doe de appelstukjes in de bak met water. Laat ze daar even in liggen. Haal ze eruit en droog goed af. Zo voorkom je dat de appels snel bruin worden.

Smeer pindakaas op een stukje appel en druk daar enkele witte marshmallows in. Smeer nog een appelpartje in met pindakaas en druk die op de tandjes. Je mond met tanden is klaar!

We hebben veel leuke traktaties en lekkere recepten met appel op MoodKids staan. Maar deze traktatie mond met tanden met appel en marshmallows ontbrak nog.

Bekijk hier meer traktaties en recepten met appel:

Volg ons bord Trakteren op Pinterest

Bewaar deze traktatie voor later op Pinterest

We hebben veel leuke traktaties en lekkere recepten met appel op MoodKids staan. Maar deze traktatie mond met tanden met appel en marshmallows ontbrak nog. #trakteren #traktatie

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.