Koken met pindakaas? Check dit recept uit het Pindakaas kookboek

Pindakaas wordt hier echt veel gegeten. Ik eet het graag op een volkoren boterham met sambal badjak erbij. Dennis vindt die combi ook lekker, maar nog liever met plakjes banaan. Net zoals Job. Alhoewel die ook graag (vaak stiekem) gaat voor de combinatie met hagelslag. Kortom, met pindakaas zijn bijna alle combi’s lekker.

Je kunt je dus vast wel voorstellen wat voor enthousiaste reactie er hier thuis kwam toen ik het Pindakaas kookboek van uitgeverij Loopvis liet zien. Koken met pindakaas! Eigenaresse Marije Sietsma heeft samen met Saskia Lelieveld dit toffe boek geschreven. Dit boek is, zoals altijd bij Loopvis, een plaatje om te zien en weer heel bijzonder vormgegeven met grote foto’s en bruine kleinere blaadjes met de recepten. Klinkt vaag zo. Zal het je laten zien.

Het boek heeft recepten voor ontbijt, koek enzo, taart & plaatwerk, hartig (ook perfect voor lunch en diner) en toetjes. Ik ontving dit kookboek net voor Pinksteren en dat was dus het perfecte weekend om samen met Job wat recepten uit te proberen. Job heeft dit recept uiteindelijk alleen gemaakt.

Wij hadden geen reepvormige bakjes, Job maakte ze daarom in een muffinvorm. Het werden dus rijstrondjes met pindakaas. De rijstkoekjes gingen de dag erna mee naar school.

Koken met pindakaas: rijstkoekjes

voor 12 repen/koekjes

Ben je fan van pindakaas? Dan is koken met pindakaas een mooie aanvulling. Het Pindakaas kookboek is erg leuk! Wij maakten de rijstrepen eh koekjes. Bekijk het recept hier.

 

Ingrediënten:

  • 150 gram pindakaas
  • 150 gram honing
  • 40 gram rijstwafels, verkruimeld (4 stuks)
  • 50 gram cranberry’s
  • 60 gram pompoenpitten
  • 60 gram zonnebloempitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 135 graden (heteluchtoven 120 graden). Doe de pindakaas en honing in een kleine pan en verhit op laag vuur tot de pindakaas mooi dun is en zich goed laat mengen met de honing.

Ben je fan van pindakaas? Dan is koken met pindakaas een mooie aanvulling. Het Pindakaas kookboek is erg leuk! Wij maakten de rijstrepen eh koekjes. Bekijk het recept hier.

Verkruimel de rijstwafels en doe dit samen met de cranberry’s, pompoenpitten en zonnebloempitten in een kom en hussel ze door elkaar. Giet het pindakaas-honing-mengsel er overheen en meg door, tot alle stukjes bedekt zijn met een plakkerig laagje.

Verdeel het rijstreepmengsel over een (siliconen) bakvorm met reepvormige bakjes. Als je die niet hebt, kun je het mengsel ook verdelen over de bakjes van een ingevette muffinvorm. (Wat wij dus deden) Of kneed met natte handen 12 repen of balletjes van het mengsel en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.

Ben je fan van pindakaas? Dan is koken met pindakaas een mooie aanvulling. Het Pindakaas kookboek is erg leuk! Wij maakten de rijstrepen eh koekjes. Bekijk het recept hier.

Zet de bakvorm in de oven en bak de repen in 10 minuten licht krokant. Voor extra krokante repen kun je ze 10 minuten langer in de oven laten staan, maar houd ze goed in de gaten. Ze verbranden snel!

Ben je fan van pindakaas? Dan is koken met pindakaas een mooie aanvulling. Het Pindakaas kookboek is erg leuk! Wij maakten de rijstrepen eh koekjes. Bekijk het recept hier.

Bestel hier

Pindakaas kookboek – Saskia Lelieveld en Marije Sietsema – Uitgeverij Loopvis – 18,95 euro

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.