Trakteer eens op puddingbroodjes

Als ik bij de bakker ben, liggen de puddingbroodjes mij daar altijd zo verleidelijk aan te kijken. Mijn dochter kan de verleiding vaak niet weerstaan en is er gek op!

Het leek me leuk om ze een keer zelf te maken. In de supermarkt zag ik een makkelijke mix voor bankebakkersroom liggen van Dr. Oetker, dus ik kon zo aan de slag! De puddingbroodjes zijn ook leuk en lekker om te trakteren. Je hebt zo een hele berg gemaakt! Kleine moeite, groots effect, daar houd ik van!

Voor MoodKids maakte ik er dus een hele berg. En dat ook nog op een kook- en bakdag. Na zo’n dag staat de tafel vol met eten. Dus nam ik ze mee naar huis en trakteerde ze bij mij in de buurt. Zijn mijn buren ook weer blij met mij. 😉

Puddingbroodjes, de meeste kinderen zijn er dol op. Leuk en lekker om te trakteren. Je hebt zo een hele berg gemaakt! #puddingbroodje #traktatie #brood

Puddingbroodjes zelf maken

Benodigdheden: 

ingrediënten voor puddingbroodjes

Zo maak je de puddingbroodjes

Maak de mix voor banketbakkersroom zoals op de verpakking staat vemeld. Doe de mix daarna in een spuitzak zodat je dat verleidelijke en professionele effect van de bakker krijgt. 😉 Spuit in een zigzag beweging de room op het broodje. Ik gebuikte melkbroodjes, omdat deze zo’n mooie glans en lekkere smaak hebben.

Puddingbroodjes, de meeste kinderen zijn er dol op. Leuk en lekker om te trakteren. Je hebt zo een hele berg gemaakt! Kleine moeite, groots effect!

Maar je kunt ook andere zachte puntjes gebruiken. Bestrooi de puddingbroodjes met wat poedersuiker voor een feestelijk effect.

Geniet van de puddingbroodjes!

Puddingbroodjes, de meeste kinderen zijn er dol op. Leuk en lekker om te trakteren. Je hebt zo een hele berg gemaakt! Kleine moeite, groots effect!

Inspiratie voor andere traktaties

Een overzicht van al onze traktaties vind je hier.

Makkelijke traktatie voor op school: puddingbroodjes. De meeste kinderen zijn er dol op. Leuk en lekker om te trakteren. Snel en makkelijk om te maken. #puddingbroodje #traktatie #brood
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.