By 9 september 2017 Read More →

Eenhoorn traktatie

Ken je dat? Zit je voor inspiratie rond te neuzen op Pinterest voor traktaties, zie je ineens toch een geweldig leuke. Dat vond mijn dochtertje dus ook want ze wilde een My Little Pony feestje en daar paste deze feestelijke eenhoorn traktaties toch wel erg goed bij. Maar dan de uitvoering ervan…dat wil niet altijd meteen lukken.

We zagen het idee op het blog Hostess with the Mostess. En heb er een eigen draai aan gegeven. Uiteindelijk waren we er een hele dag zoet mee, want ik kon hier niet zo 1,2,3 aan candy-melts komen. Ik dacht het wel eventjes met witte chocolade te doen. Nou dat ging toch mooi mis. Maar toen had ik de oplossing! En nu ik weet hoe het moet, heb jij ze straks in een uurtje klaar.

Deze traktie is ook erg fijn voor je budget, want voor 30 kindjes ben je maar 0,35 euro per kindje kwijt!

Jasmijns dochters wil graag een My Little Pony kinderfeestje. Jasmijn bedacht daarom deze leuke eenhoorn traktatie die helemaal in het thema past.

Eenhoorn Traktatie

Wat heb je nodig (voor 30 traktaties):

  • 3 pakken IJshoorntjes, Continental Bakeries (AH)
  • 2 bussen Poedersuiker, Van Gilse
  • water
  • 1 pak met 3 kleurstoffen, Dr.Oetker
  • 1 busje regenboogfantasie decoratie, Dr.Oetker

>> Lees ook: Een eenhoorn chocolade lolly maken als traktatie of cadeautje

Zo maak je de eenhoorn traktaties:

1.Strooi 12 eetlepels poedersuiker in een grote soepkom en doe daar dan ongeveer 2 theelepels water bij + 4 druppels van de gewenste kleurstof. Afhankelijk van de kleur die je wilt, druppel je er wat kleurstof bij. Op de verpakking staat ook heel duidelijk aangegeven hoe je kleuren kunt mengen.

2. Roer goed door tot je een stroperig glazuur krijgt. Is het te waterig, doe je er wat poedersuiker bij. Is het te dik, voeg dan een druppeltje water toe tot het stroperig is.

3. Pak nu een ijshoorntje. Bedek met de achterkant van een lepeltje de punt van het hoorntje met het glazuur. Laat ongeveer 1 cm aan de onderkant vrij van het hoorntje, want het glazuur loopt nog wat uit. Zet ze daarna ondersteboven op een schaal om te drogen.

Jasmijns dochters wil graag een My Little Pony kinderfeestje.Jasmijn bedacht daarom deze leuke eenhoorn traktatie die helemaal in het thema past.

4. Bedek nu een tweede hoorntje met glazuur. Bestrooi daarna gelijk het eerste hoorntje met decoratie strooisels en daarna pas je tweede hoorntje. (Doe je het gelijk na het glazuren, dan smelt de decoratie een beetje door het glazuur. Niet zo mooi! )

Jasmijns dochters wil graag een My Little Pony kinderfeestje.Jasmijn bedacht daarom deze leuke eenhoorn traktatie die helemaal in het thema past.

5. Ga zo nu verder met de hoorntjes tot je ene kleur naar keus op is. Maak dan nieuw glazuur met de andere kleur. Herhaal dan bovenstaande tot je klaar bent met het versieren.

6. Als ze droog zijn, dek je ze meteen af met vershoudfolie.

Succes en vooral heel veel versier plezier!

Liefs, Mijntje.

TIP: Je maakt ze het best zo kort mogelijk voor het trakteren, dus uiterlijk een dag ervoor. Anders wordt de koek van het hoorntje taai.

>> Bekijk hier onze andere traktatie ideeën!

 

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Food, Trakteren

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.