By 28 maart 2017 Read More →

Een eenhoorn chocolade lolly maken als traktatie of cadeautje

Hier in huis hebben wij bijna allemaal het eenhoorn virus te pakken. Zo knutselen wij eenhoorn haarbanden, rokjes en sinds kort: een eenhoorn chocolade lolly!

Minder suiker eten wachten wij nog even mee…. Toegegeven, de eenhoorn chocolade lolly is niet heel verantwoord. Maar oh oh wat ziet het er feestelijk uit! Als traktatie of als klein cadeau, het kan allemaal. Of gewoon zomaar. Omdat het kan en omdat je er zo vrolijk van wordt.

In deze DIY vertel ik je hoe je een eenhoorn lolly maakt. Weer net even anders dan versierde cupcakes.

Eenhoorn chocolade lolly maken

Wat heb je nodig:

  • witte chocolade
  • siliconen vorm (deze kocht ik bij Kookpunt in Rotterdam)
  • lollystokje
  • strooisels
  • satéprikker
  • kleurstof

Zo maak je de eenhoorn chocolade lolly

Zorg dat je van tevoren alles klaar legt, zie foto hierboven.Smelt de witte chocolade au bain marie.

Zodra de chocolade is gesmolten giet je één eetlepel in een klein bakje, daar roer je een klein beetje kleurstof doorheen. De overige witte chocolade giet je in je siliconen vorm. Verdeel het gelijkmatig over de vorm.

Het bakje met gekleurde chocolade giet je er nu overheen, en om een leuk kleur effect te creëren ga je er met een satéprikker doorheen, maak bochtjes, rondjes of wat dan ook. Zo zie je dat er witte chocolade in je vorm zit, met blauwe strepen en rondjes.

Laat de siliconen vorm met de chocolade zo’n drie minuten staan, zodat het kan stollen. Pas daarna kun je beginnen met versieren. Lastig voor die kinderhandjes, die niet kunnen wachten natuurlijk. 😉 Laat de kids ondertussen de strooisels uitkiezen op kleur.

Het versieren mag natuurlijk zonder nadenken. Onthoudt wel dat de zwaardere snoepjes misschien naar beneden zullen zakken. Probeer om deze dus als laatste toe te voegen. Er zijn geen regels, strooi er lekker op los.

Leg daarna de lolly (in de vorm) in de vriezer om hard te worden. Na een uur is je lolly klaar, haal deze uit het vormpje en tja… opeten maar!

Wij pakken deze in en nemen hem mee naar een verjaardag.

Pin deze leuke DIY hier op je eigen Pinterest pagina

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Suzanne Stevense, 32 jaar moeder van 3 kinderen, zelfstandig ondernemer. Een creatieve duizendpoot, dol op kleur, kinderen, diy, interieur, kringloop, kopjes koffie drinken en veel meer. Onder de naam Werkwinkeltje workshops organiseert zij creatieve kinderfeestjes en workshops. Lees meer.