By 14 december 2017 Read More →

Supersnelle hartige kerstkransjes voor het kerstdiner

Volgende week vieren onze kids weer kerst op school. Dit jaar hebben we ’s avonds een lampionnentocht, gevolgd door een kerstdiner in de klas. Job is er elk jaar enorm mee bezig wat er mee moet worden genomen. Hij zal nooit kiezen voor de pakken drinken, die ook elk jaar op de lijst staan. Nee, er moet uitgepakt worden!

We hebben nog niet gehoord wat er dit jaar meegenomen moeten worden, maar ik hoop -eerlijk gezegd- iets makkelijks. Deze moeder is ook aan vakantie toe. Deze supersnelle hartige kerstkransjes zouden wat mij betreft zo meegenomen kunnen worden.

Bekijk hier meer inspiratie voor het kerstdiner op school

Hartige kerstkransjes

Ingrediënten:

  • roomboter bladerdeeg
  • rode pesto
  • groene pesto

De pesto kun je kant en klaar kopen of zelf maken. Hier vind je een recept voor de groene en hier voor de rode pesto.

Zo maak je de hartige kerstkransjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de bladerdeeg uit het doosje en laat wat zachter worden. Het makkelijkst is het als ze soepel zijn, maar niet te zacht. Dat rolt namelijk wat lastiger. Snijd het vierkantje in 4 even grote repen. Besmeer de repen met pesto. Vouw iedere reep in de lengte dubbel.

Draai ze nu een aantal keer in elkaar als een spiraal en zet goed vast als een krans. Zorg dat ze echt goed vastzitten, omdat ze anders loslaten tijdens het bakken.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze af in 12-15 minuten. Je kunt ze zowel koud als warm serveren.

> Bekijk ook: 3 leuke hapjes voor kerst op school of thuis

 

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

Kerst in je lunchtrommel

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.