By 10 juni 2014 Read More →

Pesto maken doe je zo

Echt fout kan dit recept bijna niet gaan. Zolang je verse ingrediënten gebruikt tenminste. Als je dat doet wil je nooit meer pesto uit een potje. Trust me! Ook kinderen vinden het vaak leuk om samen pesto te maken. Want hoe snel klaar is dit recept! Kidsproof dus. En met een beetje proberen en improviseren maken jullie samen precies de pesto die het hele gezin lekker vindt. Gewoon lekker blijven proeven en olie/kaas toevoegen tot het precies goed is voor jullie. Voor ons is dat onderstaand recept geworden.

zelf pesto maken recept moodkids

Zelf pesto maken

 

Je hebt nodig:

  • basilicum (vers uit eigen tuin of een plantje uit de supermarkt, in het laatste geval, gebruik gerust een hele plant!)
  • 1 teentje knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • hand pijnboompitten (evt geroosterd)
  • hand Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak

Om een hele mooie kleur groen te behouden wordt er geadviseerd om de basilicum eerst te blancheren. Ik heb dat nog nooit gedaan, dus sla dat gerust over. Ook kun je citroensap gebruiken, ik doe dat soms, wanneer ik een halve citroen heb liggen die op moet 😉

Knip de basilicum af (ik gebruik vrijwel de hele plant als de stengels niet te dik zijn) en stop het in je keukenmachine (ik gebruik het bakje dat bij de staafmixer zit), voeg pijnboompitten, kaas en fijn gehakte knoflook toe plus een scheut olijfolie en mix dit net zolang totdat je een mooie structuur hebt. Voeg naar smaak nog wat extra zout, peper, kaas en olie toe. Doe dit net zo lang tot je tevreden bent. De eerste keer is het misschien even stoeien maar daarna wil je nooit meer anders dan home made pesto!

pestorecept moodkids

TIP: geen pijnboompitten of Parmezaanse kaas in huis? Andere noten en kaas werken ook prima. Geen basilicum? Probeer rucola, spinazie of zelfs zevenblad eens! Wat anders qua smaak maar vaak ook heerlijk!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.