By 4 oktober 2018 Read More →

3x Jam-spiratie + win een Mepal Campus broodtrommel

Jam. Wij eten het thuis alle drie graag en hebben meestal wel twee verschillende smaken potten in huis. Lekker op brood, door de Griekse yoghurt of bij een kaasplankje. Hoe leuk dus dat Bonne Maman mij heeft gevraagd om broodtrommel-inspiratie met jam te delen. Komt goed uit, want het is ook nog een van onze favoriete merken jam.

Want los van de lekkere jam met stukjes fruit zit het ook nog in een geweldig potje. Ik bewaar ze altijd, zowel de grote als kleine potjes. Handig voor knutselen, als vaasje, om een kaarsje in te doen. Legio mogelijkheden, gewoon door de mooie vorm van de pot. Maar goed, daar gaat het nu dus niet over. 😉

Bonne Maman heeft een leuke samenwerking met Mepal. Zij hebben namelijk sinds dit jaar de handige Campus broodtrommel standaard uitgerust met een bentobakje en een vorkje. Laten wij nou dol zijn op bakjes in onze Dutch Bento. Want juist die maken dat je je kind heel makkelijk een gevarieerde lunch kunt aanbieden. We hebben een hele leuke winactie waarin je de nieuwe Mepal Campus broodtrommel kunt winnen. Daarover later meer. Eerst deel ik graag wat broodtrommel inspiratie met je !

3x broodtrommel inspiratie met jam

# Poffertjes in de lunchtrommel

Er zijn volgens mij niet veel kinderen die poffertjes niet lekker vinden. De mijne is er in ieder geval dol op. Eten we eens poffertjes, dan houd ik er meestal -vooraf- een paar achter de hand voor de broodtrommel van de volgende dag. Ik geef ze ook weleens mee als 10-uurtje.

Doe aan een spiesje een paar blauwe bessen (of ander fruit). Besmeer de poffertjes met wat jam. Handige van de Bonne Maman jam is dat deze vrij stevig is door de stukjes fruit die erin zitten. De jam blijft dus goed zitten. Prik twee poffertjes aan de prikker en eindig met een aardbei.

In de bentovakjes zitten verder twee snackpaprika’s en een peer in plakjes gesneden

# ronde broodjes met roomkaas en jam

In de USA noemen ze deze broodjes ‘uncrustables’ en zijn ze vaak gevuld met peanutbutter en jelly. Oftewel pindakaas en jam. Wij houden meer van de variant met roomkaas en jam. Ze zijn heel simpel te maken. Je pakt twee boterhammen. Leg de boterhammen op elkaar. Druk met een glas er rondjes uit. Haalde broodjes uit elkaar en besmeer de rondjes met roomkaas en jam. Leg de rondjes weer op elkaar en druk voorzichtig (maar stevig) aan met een ander glas, dat net iets kleiner is.

Je kunt ze ook eerst besmeren en daarna met een glas uitdrukken. Maar ik vind dat zonde van het brood dat over is. Nu zit er geen beleg op en kan ik de restjes hergebruiken voor croutons of broodfriet.

In de bentotrommel heb ik reepjes komkommer gedaan. Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. In het bovenste vakje zitten rode druiven en een mini-toetje van een jawel leeg mini-potje Bonne Maman jam. Die maak je echt in een paar tellen. Verkruimel daarvoor een volkoren biscuitje. Dat doe je het makkelijkst in een plastic zakje en sla er dan op met een deegroller. Doe dit onderin het potje en druk wat aan. Daarop doe ik Griekse yoghurt en ik eindig (in dit geval) met een theelepel kersenjam. Maar alle smaken jam zijn lekker! Het is echt een mini-toetje, maar Job wordt er altijd heel blij van!

 

# Brie met vijgenjam

Dat de lunchtrommel niet alleen leuk is voor je kind, maar ook voor jou laten we hier zien. De Bonne Maman Vijgen Confiture is echt mijn favoriet. Staat echt altijd in onze koelkast, want lekker bij alle soorten kaas. En Dennis en ik zijn echte kaaskoppen..

Snijd een bruine pistolet doormidden en beleg met komkommer, brie en rucola. Doe er tot slot een schepje vijgenjam op. Verder vind je in deze lunchtrommel een halve zig-zag kiwi, die je zo een leuke kartelrand geeft. En wat lekkere cherrytomaatjes als tussendoortje.

Win één van 10 broodtrommels van Bonne Maman

Ik weet dat we heel veel creatieve moeders hebben die ook regelmatig een Dutch Bento maken. Samen met Bonne Maman daag ik je daarom uit om ook een creatieve broodtrommel met de Bonne Maman producten te bedenken. De 10 leukste foto’s worden beloond met een Bonne Maman Mepal Campus broodtrommel. Post je foto of idee voor 20 oktober op Instagram en deel deze met de #bonnemamanbroodtrommeltips. Ik zou het erg leuk vinden als je ook de #moodkidsnl gebruikt of ons tagt @dutchbento of @moodkidsnl. Die foto’s ga ik zeker delen in mijn Instagram Stories.

Succes! Meer informatie vind je op: www.bonnemaman.nl/back-school

Meer Dutch Bento inspiratie

Op MoodKids vind je verschillende bento’s met stap voor stap instructies, leuke inspiratie en praktische tips. Hieronder heb ik al een aantal artikelen voor je op een rij gezet.

Volg mijn bord DuchtBento op Pinterest

Dit artikel is een samenwerking met Bonne Maman.

 

Makkelijk broodtrommel lunch voor school van Brie met vijgenjam. Lees deze en nog meer lunch ideëen voor kinderen om mee te nemen naar school
Makkelijk broodtrommel lunch voor school van ronde broodjes met roomkaas en jam.. Lees deze en nog meer lunch ideëen om mee te nemen naar school of werk
Makkelijk broodtrommel lunch voor school van poffertjes met jam. Maak er leuke spiesjes van. Lees deze en nog meer lunch ideëen om mee te nemen naar school of werk
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.