By 31 augustus 2018 Read More →

Leuke & grappige broodtrommelbriefjes voor je kind

Vind jij het ook leuk om van de schoollunch van je kind een klein feestje te maken? Met een paar leuke prikkers, het brood net iets anders gesneden of lieve, grappige broodtrommelbriefjes geef je de lunch net iets extra’s. En echt, dat hoeft niet zoveel extra tijd te kosten.

Sinds 2001 schrijven we op MoodKids al artikelen over Dutch Bento, leuke en (meestal) gezonde lunchtrommels. Dus inspiratie genoeg! 😉 We vonden het tijd worden voor nieuwe lieve en grappige broodtrommelbriefjes. En dat deden we dit keer samen met CliniClowns. Zoals je wellicht weet, ben ik met MoodKids al 2 jaar ambassadeur van CliniClowns.

Voor het werk van de CliniClowns had ik al respect, maar ik heb door mijn ambassadeurschap nog veel meer respect  voor deze organisatie gekregen. Het beeld wat ik had van CliniClowns was puur de clowns die zieke kinderen bezoeken in het ziekenhuis. Dat doen ze nog steeds én nog steeds met veel plezier, succes en waardering. Maar ze doen nog zoveel meer. Kijk hier maar eens welke dingen ik al bij ze ontdekt hebt. Ik denk dat ik 2 jaar geleden ook niet echt een beeld had bij wat een clown exact moet kunnen om te doen wat ze doen. Tuurlijk heb ik sowieso al veel respect voor mensen die met zieke kinderen werken. Ik denk dat iedereen die moeder is de pijn kan voorstellen van een ziek kind. Ook al is de jouwe kerngezond.

Werken als CliniClown is echt een vak apart!

Ik heb één ding echt ervaren: werken als CliniClown is een vak apart! Hetgeen mij elke keer het meest raakt in hun werk is: het totaal aansluiten bij de belevingswereld van de ander. Alsof ze een antenne hebben, die opvangt wat het kind nodig heeft. En vanuit die aansluiting wordt er met behulp van verbeeldingskracht een eigen wereld gecreëerd. Ik heb het gezien bij het Circus CliniClowns, Daniëlle heeft het ervaren bij het CliniClowns College en tijdens de expositie heb ik het ook zelf ervaren.

De clowns van CliniClowns hebben de skills om echt contact te maken, te verrassen en zetten al hun én jouw verbeeldingskracht in beweging om even de dagelijkse misère te kunnen vergeten. Om even in een wereld te zijn waarin het kind weer gewoon zichzelf is en niet beperkt wordt door ziekte, een fysieke of mentale beperking.

Download broodtrommelbriefjes

Met bovenstaand in ons achterhoofd hebben we 6 verschillende broodtrommelbriefjes ontworpen. Die je hier gratis kunt downloaden. Lieve, leuke of grappige briefjes waardoor je kind met een kleine kwinkslag even verrast wordt. Omdat het briefje in spiegelbeeld is geschreven. Of omdat broodkruimelbingo gewoon een leuk spelletje is. Of een grappig raadseltje.

Je kunt de broodtrommelbriefjes hier gratis downloaden. Ik heb ze vervolgens uitgeprint (kan in kleur of zwart-wit). Ze stuk voor stuk uitgeknipt en even gelamineerd met een lamineerapparaat. Hoeft natuurlijk niet. Maar wel handig, want zo kun je ze makkelijk opnieuw gebruiken. Even doekje erover en ze zijn weer schoon.

Vind jij het ook leuk om van de schoollunch van je kind een klein feestje te maken? Met een broodtrommelbriefje kan dat super vlug. Download ze hier gratis.

Heb jij de broodtrommelbriefjes ook gedownload? Post dan een foto op je social mediakanalen met #cliniclowns en #moodkidsnl. Daarmee zet je CliniClowns mooi in de spotlights en maak je kans op een cadeautje, die wij maandelijks uitdelen aan iemand die zijn post deelt met de #moodkidsnl.

Inspiratie met de CliniClowns broodtrommelbriefjes

# Back2school

Wat heb je nodig:

 • mini turks brood (Jumbo)
 • beleg (hier pesto met kaas en rucola)
 • gele paprika
 • amandelen
 • rode besjes
 • ontbijtkoek

Verder:

YumBox lunchtrommel, 2 siliconen bakjes, satéprikker, koekuitstekers letters, kaartje broodkruimelbingo

Vind jij het ook leuk om van de schoollunch van je kind een klein feestje te maken? Met een broodtrommelbriefje kan dat super vlug. Download ze hier gratis.

# Back2school

Wat heb je nodig:

 • donker brood en wit brood belegd (hier met salami en rucola)
 • gemengde tommies (Jumbo)
 • doppinda’s

Verder:

blaadjesprikkers, MyMepal lunchtrommel met extra tussenschotje

Vind jij het ook leuk om van de schoollunch van je kind een klein feestje te maken? Met een broodtrommelbriefje kan dat super vlug. Download ze hier gratis.

#Minions everywhere

Wat zit erin:

 • pastasalade van Minion pasta (Honig), augurk, feta, cherrytomaatjes en hele paprika met een dressing van een klein beetje mayonaise met kwark, (verse) groene kruiden en
 • pesto (in dipbakje) met Toastmix van Jumbo
 • stukje banaan

Verder:

saladebox 3-in-1 van Joseph Joseph, stift met eetbare inkt

Vind jij het ook leuk om van de schoollunch van je kind een klein feestje te maken? Met een broodtrommelbriefje kan dat super vlug. Download ze hier gratis.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.