By 21 januari 2016 0 Comments Read More →

3x een gevulde Yumbox lunchtrommel

Dutch Bento: 3 lekkere en gevarieerde recepten voor een lunch op school

Bij  webshop De Leukstelunch bestelden wij afgelopen zomer een Yumbox. En ik ben fan! Ja, ze zijn kostbaarder dan reguliere lunchtrommels, maar ze zijn enorm stevig, het eten blijft er écht vers in en ze zijn lekvrij.

Afgelopen zomer had ik ze ook mee op vakantie voor onderweg in de auto. Aangezien we ’s nachts zouden vertrekken, had ik ’s avonds al de lunchtrommel ingepakt en in de koelkast gezet. De zoutjes waren de volgende middag nog steeds knapperig! De lekvrije vakjes vind ik echt handig. Voor groenten en fruit, die het brood nu niet vochtig maken, maar ik geef Job nu ook regelmatig yoghurt mee in één van de vakjes. De trommel gaat vervolgens rechtop (op de zijkant) in de rugzak. Bij het openen van de rugzak zit de yoghurt echt nog exact in het vakje, dankzij de siliconen deksel (zie foto 1).

Er zijn twee types Yumbox. Eén met 4 vakjes en één met zes vakjes. Ik gebruik ze beiden met veel plezier.  De Leukstelunch verkoopt de Yumbox in de kleuren groen, blauw, paars & roze.

3x een gevulde Yumbox 

  1. Sushi op een stokje

YUMBOX

 

Snijd van 2 boterhammen de korsten. Rol het brood plat met een deegroller. Beleg het brood en rol dit op. Zet eventueel het uiteinde vast met klein beetje boter. Snijd in plakjes. Steek de broodsushi op een prikker en voeg een cherrytomaatje of druif toe.

Om de twee gehaktballetjes (links) zitten (herbruikbare) plastic verdelers. Onderin zitten drie pizza-stengels met een bento elastiekje vast en rechts wat cherrytomaatjes met kawaii prikkers.

  1. Vul je eigen pitabroodje

YUMBOX

Halveer een pitabroodje en rooster deze in de broodrooster (of in de oven). Besmeer de pitabroodjes. Ik heb er kipfilet en pindakaas op gedaan. In de kleine vakjes heb ik stukjes banaan gedaan en reepjes komkommer en paprika. Zo kan Job zelf zijn boterhammen beleggen. In het kleine ronde vakje heb ik  wat (zelfgemaakte) tzatziki gedaan. Daar kan de overgebleven rauwkost in gedipt worden. Oogjesprikker en feestmutsprikker erin. Klaar!

  1. Duikboot brood

def Lunchtrommel MoodKids-6

 

Beleg een puntje brood. Knip een stukje van een buigbaar rietje af en steek dit bovenin het broodje. Vul de kleinere vakjes met tomaatjes met blaadjes prikkers en wat gedroogd fruit (hier gedroogde banaan en kokosblokjes). In het midden liggen 3 sterretjes van boterhamworst (of zoals hier door Job wordt gezegd “worst van de slager”. 😉

Deze webshop maakt onderdeel uit van de MoodKids webshopgids

[ssba]
Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>