By 24 september 2015 0 Comments Read More →

Zo’n DutchBento dat is toch hartstikke duur? Niet als je het zo doet!

We zien hem geregeld voorbij komen. De vraag of al die gezellige spulletjes voor het maken van een #dutchbento niet hartstikke duur zijn. Nou dat valt dus best wel mee. Met een beetje creativiteit en het anders kijken naar materialen (die je misschien al wel in huis hebt) kom je een heel eind. Echt! We laten het je vandaag zien.

Zo kun je zelf lunchprikkers maken of kliekjes verwerken in de lunchtrommel van je kind. Hartstikke budgetproof dus. En die trommels zijn die niet duur dan? Valt wel mee, kijk maar.

Gespot voor jou

Om je te laten zien dat je helemaal geen dure spulletjes nodig hebt om een leuke lunchtrommel te maken gingen we voor je op zoek. Wij liepen samen door ons dorp en bezochten winkels die bij iedereen wel om de hoek zitten. Bij Blokker, Action, Zeeman, Hema en Wibra gingen we kijken wat er al dan niet geschikt zou zijn voor een #dutchbento. Hieronder een selectie:

lunchtrommels met vakjes zeeman
Lunchtrommels (ook met vakjes!) zijn er bij Zeeman al vanaf 79 eurocent!

bento accessoires hema enzo
Bento accessoires zoals uitstekers en eggmolds vind je tegenwoordig ook bij Action of Hema. En als je er een beetje op let, ook nog voor een zacht prijsje.

dutchbento omdenken
Soms moet je een beetje omdenken. Suikeroogjes voor cupcakes, kun je ook best eens in een DutchBento gebruiken. Een haarbandje doet prima dienst als elastiek voor je lunchtrommel en koekjes uitstekers kun je natuurlijk ook gebruiken als uitsteker voor brood.

Dutch Bento artikelen online

In onze webshopgids hebben we een aantal fijne webshops die leuke bento accessoires en lunchtrommels verkopen. Breng ze een bezoekje, laat je inspireren of koop snel die te gekke leuke lunchprikkers die je altijd al wilde hebben.

Enneh, je bent #dutchbento liefhebber of niet. Dus als liefhebber koop je zo nu en dan misschien prikkers die je helemaal niet nodig hebt, maar oh zo leuk zijn (herkenbaar fashionistas? 😉 ) En als je niet uitkijk dan heb je zo een heel bakje vol. Net als ik. Word je vast ook heel gelukkig van. Ik wel. 😉

bento spullen

Dutch Bento op Instagram en Facebook

Op Instagram kun je ons hier volgen. Op onze DutchBento Facebookpagina nodigen we iedereen uit om hun eigen #dutchbento lunchtrommels te delen. Je vind er veel inspiratie. Like de pagina om up-to-date te blijven!

NB. Niet alle materialen die we benoemen zijn perse geschikt voor etenswaren en zogenaamd foodproof. Veel producten, ook van ‘duurdere’ merken zijn (nog) niet altijd BPA-vrij.

[ssba]
Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>