Zelf lunchprikkers maken is hartstikke eenvoudig

Vind je DutchBento leuk, maar prikkers te duur? Of ben je bang dat je kind ze kwijt raakt? Zelf lunch prikkers maken van strijkkralen is eenvoudig én leuk! #dutchbento

Sinds de lancering van de DutchBento Facebookpagina krijg ik nog steeds regelmatig de vraag of ik niet bang ben dat de DutchBento-prikkers die we gebruiken weggooien. Ik niet, want mijn zoon is een echte hoarder. Hij neemt zelfs de prikkers van traktaties elders, nog mee naar huis. 

Mocht je toch twijfelen of je kind de prikkers meeneemt of vind je de prikkers te duur? Dan kun je ook makkelijk zelf prikkers maken. Ik maakte twee varianten als voorbeeld voor je. Heb je zelf andere leuke DIY-ideeën? Deel ze met me via redactie(@)moodkids.nl. Kan ik daar nog een keer aandacht aan besteden.

zelf lunch prikkers maken

Hoe maak je zelf lunchprikkers?

  • Strijkkralen en strijkkralenplank.
  • Tandenstokers of cocktailprikkers.
  • Bakpapier, strijkijzer en strijkplank.

Maak zelf of laat je kind figuurtjes maken op de strijkkralenplank. Wij kozen voor bloemetjes, cupcakes en vlaggetjes, maar elke kleine aaneengesloten figuur is natuurlijk mogelijk. Steek voorzichtig een tandenstoker/cocktailprikker tussen de strijkkralen. Zorg er dus voor dat de figuren niet te dicht tegen elkaar aan worden gelegd. Leg het bakpapier op de strijkkralen en strijk de kralen totdat ze smelten. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de plank af. Check of de prikker nog goed zit en strijk ook de andere zijde. Voilá, klaar!

[ssba]
Posted in: Dutch Bento

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.