By 5 september 2012 Read More →

BENTO radijsbloempjes

Je ziet ze nog overal liggen: rode en rood-witte radijsjes. Wij maken er graag bloempjes van, lekker retro, maar succes verzekerd. Als je ze een hele nacht in het water in de koelkast zet, dan gaan ze mooi openstaan en zal het radijsje al zijn scherpte verliezen. Bij veel kinderen zullen deze milde radijsbloempjes in de smaak vallen. Leg ze mooi bij het broodje in lunchtrommel en leg er nog een paar blaadjes basilicum bij, of spinazie, of wat je maar in de koelkast heb liggen. En kijk: dan lijkt het al zowaar een echte Bento!

tutorial BENTO hoe maak je radijs bloemen, lunchidee

Dit heb je nodig om zelf BENTO bloemetjes te maken:

  • radijsjes 
  • scherp mes 
  • 2 potloden of eetstokjes
  • bakje water

Zo ga je te werk:

Houdt je radijsje rechtop tussen de 2 potloden in. (Als je het handig vindt kun je ook een kontje van het radijsje snijden.) De potloden zorgen dat je niet te ver door het radijsje snijdt. Na het radijsje een aantal keer te hebben ingesneden, draai je hem een 1/2 of 1/4 slag en snijdt je hem opnieuw een aantal keer in. Maar je kunt hem op allerlei manieren insnijden, het kan haast niet mislukken. Zet de radijsjes onder water en laat ze een nachtje zwemmen.

tutorial BENTO hoe maak je radijs bloemen, lunchidee

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, zelf maken, Food, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>