By 18 februari 2015 Read More →

Broodkorsten friet voor lunch

Wij hebben hele leuke sandwich-stamps waarmee je supersnel een (panda-) beertje, bloemetje, hartje, of konijntje uit een boterham drukt. Heel leuk allemaal, maar je houdt wel korstjes over.

Mottainai zou een Japanner zeggen, oftewel: zonde!

En waarom zou je de oude broodkorsten weggooien als je er lekkere “bento frieten” van kan maken? Met een bakje smeerkaas ernaast kun je lekker dippen. Een frietje gezond, maar dan anders.

bento brood met broodkorst, oude broodkorsten, wat te doen met oude broodkorsten, oud brood

Voor deze oude broodkorsten lunch heb je nodig:

  • een flinke scheut olijfolie
  • een knoflookteentje, uitgeperst
  • broodkorstjes van vier boterhammen in reepjes gesneden (ter grootte van frietjes dus)
  • zout, paprikapoeder mild

Verhit de knoflookolie op een matige warmtebron in de koekenpan, bak de knoflook eventjes in de olie en voeg vervolgens de broodkorstjes toe. Bak ze mooi goudbruin, voeg vlak voor ze klaar zijn een snufje zout en paprikapoeder toe.

In deze oer Hollandse bento zitten, naast de frieten, ook nog een boterham met kaas en komkommer, kerstomaatjes en een mandarijntje.

broodkorst bento frietjes

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.