By 23 juli 2014 Read More →

Frietje Gezond

Welk kind is er nu niet dol op patat? Heb jij daar even een leuke en lekkere verrassing, want vandaag staat er Friet op het menu! Deze frietjes zijn lekker en gezond. Je kunt ze iedere dag eten en ze mogen zelfs mee naar school!

bento frietje gezond

Voor 1 Frietje Gezond heb je nodig:

  • Mango
  • Crème fraîche

Zo maak je de frietjes:

Schil de mango en snijd in reepjes, zo ontstaan er vanzelf frietjes. Voor de ultieme frietbeleving leg je ze in een plastic frietbakje en doe je er een beetje mayonaise bij (wij kozen hier voor Crème fraîche maar roomkaas of een yoghurt dip kan natuurlijk ook).

Lust je kind (nog) geen mango ? Maak dan appelfrieten! Niet zo geel als de echte mangofrieten, maar als ongebakken friet kan het prima doorgaan 😉 . Of je kiest voor gele paprika met tomaatjes.

frietje groente

TIP: Is je kind dol op ketchup bij zijn frietjes? Maak dan bijvoorbeeld een aardbeien dip! Of maak een ketchup zonder suiker als dat qua smaak goed past bij de gekozen frieten.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.