By 21 juni 2015 Read More →

Zelf tomatenketchup maken zonder suiker

Meestal geef ik een DutchBento mee naar school. Soms maak ik er een extra feestje van. Deze keer vulde ik de lunchtrommel met zelfgemaakte worstenbroodjes en home made tomatenketchup.

dutchbento met ketchup

Zelf tomatenketchup is gemakkelijker dan je denkt en zo veel lekkerder dan die uit een flesje. Ik maak het zo:

Recept suikervrije tomaten ketchup

Kook een restje tomatensoep* (in mijn geval geroosterde paprika/tomatensoep) in tot de gewenste dikte. Vul een schoon en leeg flesje en laat afkoelen. Klaar! Liever een beetje zoet er in? Voeg dan naar smaak een klein beetje honing toe, natuurlijk is je ketchup dan niet meer suikervrij.

recept zelf tomatenketchup maken

* Mijn tomatensoeprecept zal ik binnenkort met je delen, maar in basis zitten er geroosterde paprika’s en tomaten in. Ik kook een restje van deze soep wel vaker in en gebruik dit dan als tomatensaus voor op de pizza of door de pasta. In principe zou je het met iedere soep kunnen doen.

tomatensoep recept

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Dutch Bento, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.