By 3 december 2014 Read More →

Sints mini sandwich bento

Voordat het heerlijke avondje losbarst nog even een bento Sint-style, met boterhammen deze keer. Want ook in Japan, houden ze van afwisseling zo nu en dan. (Ben ik toch ongemerkt aan het rijmen geslagen).

sinterklaas bento appel

Zo gebruik je een Sandwich Stamp

Met de Sandwich Stamp maak je in een handomdraai mini-sandwiches. Beleg een boterham met een plak kaas, leg er een boterham bovenop en stans met de stamps de sandwiches uit. Het handgreepje kun je losdraaien en daarin zit dan weer een stempeltje verstopt waarmee je een gezichtje in de sandwich stempelt. En nee, de korstjes worden niet weggegooid! Daar maken we croutons van (in blokjes snijden en bakken in olijfolie met knoflook), of paneermeel.

Sandwich Stamp bento

Zo maak je zelf mijters uit een appel

De mijtertjes zijn van een mooie, rooie appel gesneden. De stafjes uit een plakje bladerdeeg, van de restjes hebben we bloemetjes gemaakt met kleine uitstekertjes. En verder is de bento gevuld met kerstomaatjes en mini gehaktballetjes in teriyakisaus, een typisch Japanse saus op basis van mirin (kookwijn), sojasaus, suiker en gember.

Fijne Sinterklaasavond allemaal!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.