By 8 oktober 2014 Read More →

Panda Pret

In het wild zul je hem in Japan niet tegenkomen, de panda. Maar als hét symbool van kawaii – da’s schattig in het Japans – kom je deze zwart witte lobbes overal tegen.

panda bento

Zoals het Japanners betaamt zijn er inmiddels talloze handige foefjes om panda’s mee te nemen in de bento. Neem bijvoorbeeld de bento panda onigiri, daarmee maak je binnen no-time een cuter dan cutest rijst-pandaatje. De Japanse kleefrijst die wij ervoor gebruiken is een welkome afwisseling op de, ook niet te versmaden, boterham. In dit filmpje laten we je zien hoe makkelijk je hem maakt.

Deze bento is gevuld met twee panda’s, torikaraage (gemarineerde, gebakken kipstukjes), granaatappelpitjes, gele kerstomaatjes, komkommer en wortel. De wortelschijfjes zijn eerst even gekookt, daarna heb ik er bamboeblaadjes uitgestoken met een groenten uitsteker. Vinden ze lekker, die wilde panda’s!

In onze webshop vind je de panda onigiri en nog meer leuke bento accessoires.

pret panda bento maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.