By 16 augustus 2015 Read More →

Een zig-zag kiwi maak je zo

Morgen zijn er al heel wat kinderen die naar school gaan met een goedgevulde lunchtrommel. Een kiwi (het welbekende vitamine bommetje) is een lekker stuk fruit waar de meeste kinderen wel van houden. Stop hem eens wat vaker in de DutchBento of lunchtrommel, of geef hem mee als gezond 10-uurtje! Snijd een kiwi zig-zag in voor een extra feestelijk effect (“oh! een kiwi-kroontje mama” werd er hier geroepen toen ik foto’s maakte voor deze post). Ik ga je vandaag uitleggen hoe je een kiwi in een keer zig-zag kunt inkerven zonder een gedeelte van de kiwi weg te gooien. Ik deed het voor het eerst en het is echt super eenvoudig!

kiwi snijden zig zag

Stap voor stap een kiwi gekarteld snijden op met de zig-zag methode

nodig:

  • een gele of groene kiwi
  • mesje

zo ga je te werk:

Stap #1 Houd de kiwi vast tussen wijsvinger en duim (om leg hem neer als je dat gemakkelijker vindt)

kiwi mooi snijden

Stap #2 Steek de punt van je mes in de kiwi en kerf al zig-zaggend rond de kiwi, steek je mes steeds tot het midden van de kiwi.

kiwi zig zag insnijden

Stap #3 Als je helemaal rond bent, trek je de kiwi helften voorzichtig van elkaar (eventueel moet je bepaalde inkervingen iets dieper maken)

kiwi snijden zigzag

Klaar is je mooi gesneden zig-zag kiwi!

kiwi gekarteld snijden

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.